Anlık Bildirim

Analiz : Yılın ilk çeyreğinde satılan her on akıllı telefondan 3'ü Samsung'a ait

Analiz : Yılın ilk çeyreğinde satılan her on akıllı telefondan 3'ü Samsung'a ait

Özellikle Galaxy serisi akıllı telefonlarla müthiş bir başarı yakalayan ve akıllı telefon pazarının lideri olan Samsung, rakiplerine karşı da oransal üstünlük sağlamaya başladı.

DRAMeXchange tarafından yapılan pazar araştırmasına göre; yılın ilk çeyreğinde Samsung, akıllı telefon pazarında yüzde 29.6'lık pazar payını korumayı başardı. Bu dönem genelde satış açısından durgun dönem olarak görülse de Samsung satışlarında bir kayıp yaşamadı.

Akıllı telefon pazarı bu çeyrekte yüzde 9.4 oranında bir artış yakalarken, toplam sevkiyat ise 216.4 milyon oldu. Satış bazında Samsung yüzde 9 büyüme sağlarken, 65 milyon akıllı telefon sevkiyatına imza attı. Böylece satılan her 10 akıllı telefondan 3'ü Samsung'a ait oldu.

Geçen yıla göre Apple dahil pek çok firma da satış bazında düşüşler yaşandı. Apple yüzde 18.8'den yüzde 15.3'e gerilerken, Çinli Huawei ve ZTE gibi firmalar güçlü satışlarını koruyor. Ancak Samsung, 11.7 milyon ünite ile Çin'de de akıllı telefon pazarında lider.

Henüz Galaxy S4 satışları bu listeye dahil edilmediği için Samsung'un önümüzdeki çeyrekte yeni rekorlara imza atması bekleniyor. Apple ise gelirlerin büyük kısmına egemen olduğunu belirtse de yeni hamleler yapmadığı takdirde pazar payını korumada sıkıntı çekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1456 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
samsung smartphones, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim