Anlık Bildirim

Android 6.0 Marshmallow gelecek hafta dağıtılıyor

Bugün yapılan Nexus etkinliğinde Android 6.0 Marshmallow işletim sistemli ilk akıllı telefon ve tabletler tanıtılırken, güncellemenin yol haritası da belli oldu. Android 6.0 Marshmallow gelecek hafta dağıtıma başlıyor. 

Bilindiği üzere ilk etapta Nexus cihazları güncellemeyi alıyor. Gelecek hafta Nexus 5 ve 6 akıllı telefonları ile Nexus 7 ve 9 tabletleri güncellemeyi almaya başlayacak. Mobil cihazlar yanında Nexus Player medya oynatıcısı da yeni sürüme güncellenecek. 

Üretici ortaklar tarafında yapılmış resmi bir açıklama yok ancak HTC, kaynak kodları yayımlandıktan itibaren 90 gün içerisinde amiral gemi modellerinin güncelleme almaya başlayacağını duyurmuştu. Samsung tarafında ise Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 4 ve Galaxy S5 amiral gemi modellerinin yıl sonuna kadar güncellemeyi alması bekleniyor. 

Android 6.0 Marshmallow sürümünde Google, dış tasarımdan çok performans ve enerji tüketimine yoğunlaşıyor. Doze ile yüzde 30 daha verimli enerji yönetimi, yerleşik parmak izi okuyucu desteği, USB Type-C desteği, performans iyileştirmeleri, izinlerin belli kategoriler altında toplanması ve kurulum sonrasında da düzenlenebilmesi, uygulamaların içerisinde özelleştirilmiş Chrome sekmeleri, uygulamalarda dışa verilen linklerin doğrulanması gibi pek çok yenilik mevcut. 

Bunun dışında sürümde sesli komutlar daha derin bir entegrasyon kazanıyor. Kullanıcılar sistem genelinde Google Now sesli komutları kullanabildiği gibi üçüncü taraf uygulamalarda da bu imkana sahip olacak. Bunun için geliştiricilerin uygulamalarına Google Now entegrasyonunu sağlamaları gerekiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8074 kez okundu.
30 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim