Anlık Bildirim

Android için Instant Apps özelliğinin testleri sonunda başladı

Geçen sene Google I/O etkinliğinde tanıtılan bu devrimsel ve kullanıcı dostu özelliğin testleri sonunda başladı. Bu özelliğin nasıl deneyebileceğiniz hakkında bilgi ve diğer detaylar haberimizde.
Google her sene Mayıs ya da Haziran ayından Google I/O adı verilen bir etkinlik düzenliyor. Google’ın geliştiricileri yönelik düzenlediği etkinliklerden belki de en önemlisi olan Google I/O, kullanıcılar ve teknoloji severlere de büyük önem arz ediyor. Bunun nedeni ise, bu etkinlikte Google ürünlerine yönelik çeşitli yeniliklerin tanıtılması. 18 - 20 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşen Google I/O 2016’da da önemli yenilikler ve ürünler tanıtılmıştı.
I/O 2016’da tanıtılan belki de en ilginç yenilik, Android için Instant Apps adı verilen yeni bir teknolojiydi. Sevindirici haber ise uzun bir süreden sonra bu uygulamanın sonunda ortaya çıkması. Dün Google tarafından yapılan açıklamaya göre bu yeni teknolojinin testleri kısıtlı bir şekilde başladı. Bu durum ise, yakın zamanda daha geniş bir şekilde bu özelliğin sunulabileceğini işaret ediyor. Insant Apps, kullanıcıların uygulamayı yüklemeden küçük bir versiyonunu emulatör mantığında kullanmasını sağlayan yeni bir özellik.
Şimdilik BuzzFeed, Periscope, Viki ve Wish’i de içeren bazı uygulamalar için kullanılabilir olan bu özelliğin kullanıcılardan geri bildirim geldikçe daha da yaygınlaştırılacağı Google tarafından belirtildi. Şu an için Instant Apps, destekleyen ve telefonunuzda yüklü olmayan bir uygulamaya yönlendiren bağlantılara tıkladığınızda çalışacak. Ancak bu testin kapsamının ne kadar olduğu, kaç kişi tarafından kullanılabilir olduğu henüz bilinmiyor.
Diğer önemli bir nokta ise Google’ın geliştiricilere yönelik yaptığı açıklama. Google tarafından yapılan açıklamada, Instant Apps özelliğini sağlamak isteyen geliştiricilerin uygulamalarını bu özelliği sağlayacak şekilde geliştirmeleri daha sonra da uygulamalarını “modüler” hale getirerek küçük bir parçasının indirilip çalıştırılmasını sağlayacak hale getirmeleri gerektiği belirtiliyor. Bu özellik için gerekli geliştirici kitinin (SDK) henüz yayınlanmadığını hatırlatalım. Yine de Google, geliştiricilere bu özelliğe hazır hale gelmeleri için bazı önerilerde bulunmuş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim