Anlık Bildirim


Güvenlik yazılımları şirketi ESET, Android’de bankacılık sistemini hedefleyen yeni bir virüs türü keşfettiklerini duyuran bir güvenlik raporu yayınladı. Bu zararlı yazılım, mobil bankacılık kullanıcılarının hesaplarına giriş yaparken kullandıkları kimlik bilgilerini çalmaya çalışıyor.

Yazılım Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki bazı büyük bankaların uygulama giriş ekranlarını taklit eden bir arayüz ekrana getiriyor. Telefonda yüklü yazılımlara göre ilgili banka ekranı karşınıza geliyor ve siz sanki banka hesabınıza giriş yapıyor gibi sisteme girmeye çalışıyorsunuz. Sahte uygulama şifre ya da parola girmeden farklı bir işlem yapmanıza izin vermiyor ve ekranı kilitliyor. Siz gerekli bilgileri girdiğinizde ise sistem hata veriyor ancak verileriniz karşı tarafa iletilmiş oluyor.

SMS'leri de Okuyabiliyor 

İkincil bir güvenlik önlemi olarak kısa mesaj şifresine güveniyorsanız o noktada da işinizin garanti olmadığını belirtelim. Uygulama kısa mesajları da karşı tarafa yönlendirebiliyor. Bu sayede siz farkına bile varmadan korsanlar sizin yerinize bir şifre alıp, telefonunuzdan da bu şifrenin yer aldığı sms’i çekerek hesaplarınızı boşaltmaya başlayabilir.

Sahte bir Flash Player uygulaması olarak yayılan malware, yükleme esnasında "Yönetici İzni" istiyor. Bu sayede telefonunuzda özgürce istediği her alana erişim iznine kavuşmuş oluyor. Tabi Flash Player uygulamasının böylesi bir izne ihtiyaç duymayacağını tecrübeli ve dikkatli kullanıcılar bilecek, kuruluma da  izin vermeyecektir ancak bu durumdan etkilenme ihtimali olan kullanıcı sayısı da azımsanamayacak kadar çoktur.

20 Büyük Bankanın Giriş Ekranını Taklit Ediyor 

Eset yetkilileri uygulamanın bu keşfedilen ilk sürümleri olduğunu, zamanla daha aldatıcı niteliklere bürünebileceği ve daha fazla bankanın sahte giriş ekranıyla daha fazla kullanıcı için tehdit oluşturmaya başlayacağını söylüyor.

Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye içerisinde faaliyet gösteren 20 büyük bankanın giriş ekranını kullanan ve hızlı bir şekilde yayılım gösteren malware Android/Spy.Agent.Sl olarak adlandırılmış.

Bu zararlıdan korunmak için telefonunuza kurduğunuz yazılımların istediği izinlerde dikkatli olmakta ve Yönetici İzni isteyen yazılımları emin olmadan yüklememekte yarar var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16374 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
malware, eset ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim