Anlık Bildirim

Apple A12 işlemcisinin Geekbench skorları ortaya çıktı

Yeni nesil iPhone modellerini güçlendirecek Apple A12 işlemcisinin detayları netleşiyor. Dünyanın ilk 7nm mimarili yonga seti olacağı söylenen A12'nin Geekbench çekirdek testi sonuçları paylaşıldı.
Daha önce Eylül ayında tanıtılacak olan iPhone modellerinin can damarı Apple A12 işlemcisinin, selefi A11 Bionic'ten yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli olacağına dair bir bilgi ortaya çıkmıştı. Üretimini TSMC'nin üstleneceği Apple A12 CPU'sunun dünyanın ilk 7nm üretim teknolojisinin kullanıldığı yonga seti olacağı bilgisi de endüstri kaynakları tarafından aktarılan bilgiler arasındaydı. Şimdi ise Apple A12'nin merakla beklenen Geekbench çekirdek testi sonuçları paylaşıldı.
Ice Universe'ye göre, Apple A12 işlemcisinin tekli çekirdek skoru 5200 olarak ölçülürken, çoklu çekirdek skoru ise 13000 puan olarak ölçülüyor. Tekli çekirdek skoru 4200 ve çoklu çekirdek puanı 10000 olarak ölçülen A11 Bionic'ten totalde 4000 puan yüksek skor kaydeden A12, selefine nazaran yüzde 24-30 daha performanslı. 
 
Performans için bir de yol haritası hazırlayan hazırlayan TSMC, 7nm fabrikasyon sürecinin 10nm döküm sürecinden yüzde 20 oranında daha iyi performans sergilediğini söylerken, güç tüketiminin ise yüzde 40 daha az olduğunu belirtiyor. Yine 7nm üretim mimarisinin 16nm üretim teknolojisine göre, yüzde 35 daha performanslı ve güç tüketimi konusunda ise yüzde 65 daha tasarruflu olduğunun altını çiziyor. 
Buraya kadar her şey güzel gözükse de Apple A12 işlemcisinin güç tüketimi beklenenden yüzde 23 daha fazla. Sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte tüketimin beklenenden fazla olması, 7nm döküm sürecinden kaynaklandığı gibi mimari bazlı bir sorun da olabilir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5864 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeni iphone, apple a12 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim