Anlık Bildirim

Apple, iPhone X'daki Face ID sorunlarıyla boğuşuyor

iPhone X, yeni bir Face ID sorunuyla daha gündemde. Sorunun giderilmesi için arka kamera onarımından bahseden Apple, gerektiği durumlarda cihazın değiştirileceğini de belirtiyor.
iPhone 7 ve 7 Plus'larda yaşanan mikrofon sorunuyla gündeme gelen Apple, bu sefer de iPhone X'daki Face ID problemleriyle baş etmeye çalışıyor. Apple tarafından yetkili servis sağlayıcılarına gönderilen destek dokümanı, teknisyenlerin Face ID ile ilgili sorunlardan etkilenen iPhone X cihazlarıyla ilgilenirken takip etmesi gereken bir yönergeden bahsediyor. 
Apple tarafından gönderilen belgede öncelikli olarak, telefonun arka kamerasına bir dizi testler uygulanması tavsiye ediliyor. Arka kameranın Face ID ile ne alakası var diyebilirsiniz ancak bir Apple Genius Bar çalışanının söylediğine göre, Face ID'nin çalışmasını sağlayan TrueDepth teknolojili kamera ve arka taraftaki ikincil kamera (telefoto lens) birbirleriyle bağlantılı çalışıyor. Apple'ın servis sağlayıcılarına gönderdiği destek dokümanı da Genius Bar çalışanının söylediklerini doğrular nitelikte zira şirket, Face ID sorunun arka kamera onarımı ile çözülüp çözülmeyeceğini görmek için iPhone X'ların testlere tabii tutulmasını istiyor. 
Apple; sorunun giderilmesi adına arka kameraların diyagnostiklerinin kontrol edilmesinden sonra kameranın tamir işlemlerine başlanılmasını, tüm bunlara rağmen problemin akıbetinde bir değişiklik meydana gelmezse de cihaz değişimi yapılması gerektiğini belirtiyor. Sorunun kronik olup olmadığı bilinmemekle birlikte şirketin, önümüzdeki birkaç gün içerisinde açıklama yapması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim