Anlık Bildirim

Apple: Çentik teknoloji dünyasındaki en gelişmiş parçalardan birisi

Çok yoğun Ar-Ge çalışmaları ile ortaya çıkarılan iPhone X modeli için Apple’ın övgüleri bitmiyor. Firma şimdi de çentik tasarımının neden önemli olduğunu açıkladı.

Apple’ın yeni gözdesi iPhone X ile teknoloji jargonuna yeni bir kelime daha katıldı. O da elbette çentik. iPhone X ekranının üst kısmında bileşenler için ayrılan kısmı nitelendiren çentik, Apple’ın en çok gurur duyduğu yeniliklerden birisi.

Çentik fırtınası

Bir demeçte konuşan Apple başkan yardımcısı Greg Joswiak, çentiğin teknoloji dünyasında bugüne kadar geliştirilen en iyi parça olduğunu iddia etti. Bunu söylemesinin sebebi ise yarattığı trend değil.

Joswiak, çentik kısmına TrueDepth kamerası da dahil bileşenlerin yerleştirilmesi işleminin çok zor olduğunu ve inanılmaz bir iş başardıklarını ifade ediyor. Zaten TrueDepth kameranın üretimi konusundaki sıkıntılar herkesin malumu. Bu bakımdan çentik kısmına Apple’ın çok yoğun bir Ar-Ge harcadığını belirtmek yanlış olmaz. Joswiak ayrıca bir şeyi ilk yapmanın değil bir şeyi ilk kez fantastik hale getirmenin önemli olduğunu sözlerine ekliyor.

Diğer taraftan çentik tasarımının akıllı telefon pazarında yeni bir trendi başlattığını görmezden gelmek de yanlış olur. İlk başlarda çok eleştirilen çentik tasarımı bugün farklılaşma ikonlarından birisi haline geldi. Google Play mağazasında çentik tasarımlı yüzlerce ana ekran uygulaması var. Gelecek yıl Xiaomi ve Huawei’nin çentik tasarımında telefonlara yer vermeyi planladığı da sıkça gündeme geliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11448 kez okundu.
49 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x ve iphone x notch
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim