Anlık Bildirim

Apple, "Emotient" şirketini satın aldı

Dünyanın en değerleri şirketleri arasında yer alan Apple, yüz tanıma teknolojileri konusunda kurulmuş olan yapay zeka girişimi Emotient'i bünyesinde kattı. Konunu detayları haberimizde.
İhtiyaçları doğrultusunda yeni şirketleri satın alarak bünyesine dahil eden teknoloji devi Apple, bu sefer yapay zeka girişimi Emotient'u satın aldı.
Yüz ifadelerini analiz ederek kişilerin duygusal durumlarını (Mutlu, mutsuz, heyecanlı ya da üzüntülü gibi) belirleyebilen bir analiz teknolojisi bulunan Emotient, bu okuma işlemini gerçek zamanlı olarak video üzerinden yerine getirebiliyor olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Firmanın bu teknolojiyi daha önce reklamlara verilen duygusal tepkileri (Olumlu ya da olumsuz) ölçmek için kullandığı yönünde bilgiler gelirken, Apple'ın satın alma için ödediği ücret ise şimdilik bilinmiyor.
Apple'ın Emotient'ın geliştirdiği teknoloji ile yapabilecekleri ise şimdilik çok fazla öngörülemiyor ancak Siri'nin kamerayı kullanarak telefon sahibinin o anki duygusal durumuna göre tepkiler verebileceği yönünde bazı tahminler yapılıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim