Anlık Bildirim

Apple, GPU tasarımcısı Imagination Technologies'i satın alabilir

Yayınlanan yeni bir rapor, Apple'ın kendi mobil GPU'larını geliştirmek üzere finansal sıkıntıda olan Imagination Technologies'i satın almak için görüşmeleri ilerlettiğini ortaya koyuyor.
Ars Technica'nın gelişmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre Apple, Birleşik Krallık merkezli çip tasarım şirketi Imagination Technologies'i satın almak için yoğun görüşmeler yapıyor. Konuyu yorumlaması istenen Imagination yetkilileri ise henüz böyle bir devralmanın söz konusu olmadığını söylüyorlar.
Imagination Technologies öncelikli olarak iPhone 4 ve 4. nesil iPod Touch'a güç veren A4'ten bu yana, Apple'ın A serisi yonga setlerinde kullandığı PowerVR serisi GPU'larıyla tanınıyor. Şirket bu yılın Şubat ayında uzun bir süredir görevde olan CEO Hossein Yassaie'nin istifa etmesiyle bir yeniden yapılanma süreci başlatacağını duyurmuştu. Buna bağlı olarak geçtiğimiz hafta yani Mart ayının ortalarında ise yeniden yapılanmanın bir parçası olarak 350 kişiyi işten çıkaracağını ve PowerVR'a odaklanacağını açıkladı.
Apple şirketin yüzde 3.6'sını satın aldığını açıkladığı 2008 yılından bu yana Imagination hisselerinin önemli bir kısmına sahip olmuş ve daha sonra 2009 yılında bu payını yüzde 9.5'e yükseltmişti. Ayrıca o dönem yani 2008 yılında Apple, fabrikasız mikroçip tasarım şirketi PA Semi'yi satın almıştı. Bu hamlenin sonunda Apple, iPhone 5'deki A6 SoC tarafından kullanılan Swift CPU çekirdeği ile başlayarak A serisi yonga setleri için kendi CPU çekirdeğini tasarlamaya başladı.
Apple'ın şu anda yaklaşık 800 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Imagination Technologies'i satın alması, kendi bünyesindeki GPU tasarım çalışmalarına hareket kazandırması anlamına geliyor. Şirket zaten PowerVR GPU'ların kendi SoC'larıyla daha verimli çalışmasını sağlamak için Imagination'la oldukça yakın çalışmalar yapıyordu. Ancak Apple'ın GPU birimini de kendi bünyesi altında alarak her şeyi kendi kontrolünde yürütmek istediği de bilinen bir gerçek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim