Anlık Bildirim

Apple bu ürünler için teknik destek vermeyi kestiğini açıkladı

Düzenli olarak klasik ve satıştan kaldırılmış ürünler listesini yenileyen Apple, bu odaktan yeni bir duyuru yayınladı. Ülkemizi yakından ilgilendiren konuya ilişkin detaylar yazımızda:

Apple bu ürünler için teknik destek vermeyi kestiğini açıkladı Tam Boyutta Gör

iPhone, iPad, iPod ve Mac sahipleri, ürünlerin üretimi son erdikten sonra en az 5 yıl boyunca Apple veya Apple tarafından yetkilendirilmiş servis merkezlerinden destek alabiliyor. Üretiminin durdurulmasından sonra üzerinden 5 yıl geçmiş ürünler içinse Apple düzenli olarak bir liste yayınlıyor ve destek vermeyi kestiği ürünleri tüketicilerine bildiriyor. Bu tarihten sonra ürünler için parça temin etmek veya servis hizmeti almak olanaksız hale gelebiliyor.
Apple, 5 ile 7 yıl arasında bir süredir üretilmeyen ürünleri Klasik Ürün olarak ifade ediyor. Satıştan kaldırılmış ürünler ise artık üretimi olmayan ancak üretimi durdurulalı 5 yıldan daha kısa bir süre geçmiş ürünler olarak ifade ediliyor. 

Apple’ın yayınladığı son bilgiye göre ise ülkemizden satın alınmış klasik Mac ve Xserve ürün sahipleri sadece Türkiye’deki Apple servis sağlayıcılarından hizmet alabilecek. Diğer ülkelerde ise bu ürünlere destek kaldırılmış durumda.

Apple’ın açıkladığı bu bilgiye göre ise Mid 2010 15inç MacBook Pro, Mid 2010 17inç MacBook Pro ve Early 2009 Xserve ürünleri için küresel ölçekte destek kesilmiş durumda. Listedeki MacBook’lar 13 Nisan 2010 tarihinde satışa sunulmuştu. Bu ürünleri Türkiye’deki yetkilendirilmiş bir satıcıdan alan kullanıcılarsa teknik destek hizmetinden faydalanmaya devam edebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim