Anlık Bildirim

Apple daha gelişmiş bir optik görüntü dengeleme teknolojisi üzerinde çalışıyor

Apple daha gelişmiş bir optik görüntü dengeleme teknolojisi üzerinde çalışıyor

Kamera konusunda her geçen yıl kendisini geliştiren ve geçen yıl ki iPhone 6 Plus modeline donanım bazlı optik görüntü dengeleme teknolojisi ekleyerek dikkatleri üzerine çeken Apple, daha farklı teknolojiler üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 

Firmanın patent başvurusu ayna eğim aktivasyonu olarak adlandırılan bir teknolojiyi tanımlıyor. Bu teknolojide karmaşık bir aynadan aynaya yansıtma sistemi kullanılıyor. Teknoloji hali hazırdaki tüm lens sistemini hareket ettiren veya lens ve sensörü eğen OIS sistemlerinden oldukça farklı. 

Bu teknolojide birbirinden bağımsız hareket eden sensör ve lens elemanları mevcut. Aynalar ışığı lensten doğrudan kamera sensörüne iletirken, herhangi bir sarsıntı durumunda mıknatıslar tarafından kontrol edilen bir tetikleyici aynayı eğiyor ve sarsıntıyı absorbe ediyor. Böylece kullanıcı kaynaklı bulanıklıklar en aza indiriliyor. Yeni sistemin mevcut OIS sistemlerinden biraz daha iyi sonuçlar verdiği belirtiliyor. 

Henüz patent aşamasında olduğu için bu teknolojinin kullanılıp kullanılmayacağına dair bir bilgi yok. Ancak gerçekleşirse hem iPhone hem de iPhone Plus modellerinde kullanılacağı tahmin ediliyor. Zira şu anda 4.7 inçlik iPhone 6 modelinde yazılımsal OIS mevcut.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim