Anlık Bildirim

Apple, iOS 13 ve iPadOS'ta kullanılan üçüncü taraf klavyeler konusunda uyardı

Teknoloji devi Apple, iOS 13.1 ve iPadOS'u henüz saatler önce piyasaya sürmesine rağmen kullanıcıları üçüncü taraf klavyelerin izniniz olmadan veri gönderebileceği konusunda uyardı.
Apple, iOS 13.1 ve iPadOS'u birkaç saat önce indirmeye sundu ancak şirket kullanıcılarını henüz çözemediği bir hata konusunda uyarıyor. Söz konusu hata ise iPhone'larda kullanılan üçüncü taraf klavye uygulamaları ile ilgili.

Şimdilik kullanmamanız tavsiye ediliyor

Şirket sitesinde yer alan destek makalesinde de açıklandığı gibi, Apple, iOS 13 ve iPadOS işletim sistemlerinde yüklü olan üçüncü taraf klavyelerin, buna izin vermemiş olsanız bile "tam erişim" sağlayabileceğini belirtiyor. Tam erişime sahip klavyeler internete veri gönderebilir ve bu da sizin o an yazdığınız her şeyi içerebilir. Apple yaklaşmakta olan iOS bir yazılım güncellemesiyle birlikte bu hatayı düzeltmeyi planlıyor. iOS 13.2'nin de beta testine girdiği düşünülürse muhtemelen düzeltme bu güncellemeye eklenecektir.
Popüler üçüncü taraf klavyeleri arasında Google Gboard, Microsoft'a ait SwiftKey ve Grammarly yer alıyor. Eğer bu klavye uygulamalarından birini kullanıyorsanız, ek özellikleri kullanabilmek için tam erişim vermiş olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Herhangi bir üçüncü taraf klavyeniz olup olmadığını kontrol etmek için Ayarlar*Genel*Klavye*Klavyeler*Düzenle kısayolunu kullanabilirsiniz. Apple şimdilik bu uygulamaları kullanmamanızı tavsiye ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim