Anlık Bildirim

Apple, iPhone 5s ve 5c için hazır parça değişikliğine başlıyor

Apple, iPhone 5s ve 5c için hazır parça değişikliğine başlıyor Tam Boyutta Gör

Satış sonrası hizmetleriyle tüketicinin beğenisini toplayan sayılı şirketten biri olan Apple, yeni iPhone'larda herhangi bir sebepten ötürü parça değişikliği gerektiren servis hizmetindeki masrafları azaltmak ve tüketiciye daha kolay hizmet sunabilmek için harekete geçti.

Dünya genelinde servis hizmet masrafları uzun yıllardır yüksek olan ve bu maliyetlere katlanan Apple, 9toMac'in kaynaklarından edindiği bilgilere göre, iPhone 5s ve 5c için aralarında panel değişiminin de yer aldığı parça değişikliği gerektiren durumlara hazır cevap verebilecek şekilde hizmet sunarak parça değişikliklerini gerçekleştirecek. Normalde Apple, panel değişimi gibi durumların birçoğunda, ortaya çıkan yüksek masraflardan ötürü sorunlu telefonu direkt yenisi ile değiştirme yoluna giderek, bu maliyetlere katlanmak zorunda kalıyordu.

Apple'ın bu hizmeti AppleCare+ olan ve olmayan müşterilerde farklılık gösterecek. Buna göre, örneğin panel değişimi, AppleCare+ kapsamındaki tüketicilere 79 dolar; garanti kapsamında olmayan tüketicilere ise 149 dolara mal olacak. AOS'deki ABD-Türkiye arasındaki fiyat dengesini düşündüğümüzde ise bu masrafların ülkemizde yaklaşık sırasıyla 210 TL ve 390 TL olacaktır.

Apple, hem iPhone 5s hem de iPhone 5c için değişikliğini gerçekleştireceği diğer bileşenler ses seviyesi ayar tuşları, güç / bekleme tuşu, titreşim motoru, arka kamera ve hoparlörler iken; home tuşu sadece iPhone 5c'de değiştirilebilecek. Home tuşunun şimdilik iPhone 5s'de değiştirilmemesinin temel sebebi Touch ID sensöründeki üretim sıkıntısı olduğu öğrenilirken, ileriki dönemde iPhone 5s için de home tuşunun bu hizmete dahil edileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Belirlenen bu parça bedelleri sadece tüketici tarafından kaynaklanan sorunlar için geçerli. Eğer parçada üretimden kaynaklı bir sorun söz konusu ise parça değişikliği garanti kapsamında ücretsiz olarak yapılacak. Bunun yanı sıra AppleCare kapsamında olmayan cihazlarda parça bedelinin dışında ek olarak işçilik masrafı da söz konusu olacak.

Apple'ın benzer uygulamayı mağazasının bulunduğu tüm ülkelerde faaliyete geçirmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1719 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPhone 5S ve
2 etiket daha iphone 5c garanti
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim