Anlık Bildirim

Apple iPhone 7 için su geçirmezlik iddiaları güçleniyor

Apple'ın bu yıl ki iPhone 7 serisi için farklı sürprizleri olacak. Ekran çözünürlüğü, RAM ve yonga seti haricinde su geçirmezlik de gündeme gelen iddialar arasında.

Apple'ın bu yıl piyasaya süreceği iPhone 7 serisi için, zaman zaman farklı iddialar gündeme geliyor. Bunlardan birisi de su geçirmezlik özelliği ile ilgili. Apple'ın en büyük ekran tedarikçilerinden birisi olan Japan Display'in yeni duyurusu, bu iddiayı güçlendirir nitelikte.

Firma, uzun süredir üzerinde çalıştığı ikinci nesil Pixel Eyes LCD ekranın duyurusunu yaptı. Yeni nesil ekranın özellikleri, ilk nesle göre oldukça gelişmiş. Yeni nesil Pixel Eyes teknolojisinde, ekran çerçevesinin kalınlığı 0.8mm seviyesinden 0.5mm seviyesine iniyor. Böylece daha kompakt yapılarda daha büyük ekran boyutu mümkün hale gelecek. 


Yeni ekran ayrıca kalem girişlerini de 1mm boyutuna kadar algılayabiliyor. Böylece ekran kalemi ile profesyoneller, daha fazla detay çizebilecekler. Yine diğer bir önemli özellik, ıslak el veya parmaklar ile dokunmatik ekranın akıcı bir şekilde kullanılabilmesi. Pek çok cihazda, kasa yapısı itibariyle suya karşı dayanıklılık sunuluyor ancak ekranın hassasiyeti de bu noktada önem taşıyor. Diğer türlü su geçirmezlik özelliği aksamış oluyor. 

Apple'ın yeni iPhone 7 serisinde su altında kullanım gibi güçlü bir su geçirmezlik sunmayacak ve bu beklenen bir şey değil. Bununla birlikte yağmur gibi yoğun sıçramalara karşı dayanıklılık sunması bekleniyor. Bu tür bir özellik için de ekran hassasiyeti şart hale geliyor. Apple'ın iPhone 7 serisinde ne tür özellikler sunacağı, önümüzdeki aylarda netlik kazanacaktır. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3896 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 7 ve
2 etiket daha iphone 7 plus iphone 5 se
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim