Anlık Bildirim

iPhone 7'de kulaklık girişi gidiyor, yerine ikinci hoparlör geliyor

Elinde standart bir kulaklık aksesuarı olanlar, iPhone 7 ile birlikte hayal kırıklığına uğrayabilir zira artık yeni seride sadece Lightning veya Bluetooth üzerinden ses iletimi gündemde.

Apple'ın iPhone 7 serisi ile birlikte, artık klasik 3.5mm kulaklık girişinden vazgeçerek, Lightning veya Bluetooth bağlantısı üzerinden ses iletimini tercih edeceği sıkça gündeme geliyor. Bazı kaynakların ısrarla gerçek olduğunu iddia ettiği bu yeni değişiklik neden yapılıyor?

Analizlere göre üç farklı neden mevcut. Birincisi, daha ince bir cihaz elde edebilmek için kulaklık girişi feda ediliyor. Daha önce de Android tarafında kulaklık girişi olmayan çok ince akıllı telefonlar görmüştük. Apple, incelik adına müşterilerinin kulaklık girişini feda edeceğini düşünüyor olabilir. 

İkincisi yeni bir pazar oluşturmak. Bugüne kadar 3.5mm girişini temel alan sayısız alt veya premium seviye kulaklık ürünü piyasaya çıktı ancak Lightning girişini temel alan kulaklıklar hemen hemen yok gibi. Apple, aksesuar pazarına hareketlilik getirmek adına böyle bir değişikliğe gitmiş olabilir. 


Üçüncüsü ise ikinci hoparlör ihtimali. Analiz uzmanlarının tahminine göre, kulaklık girişini kaldıran Apple, bu kısma yeni bir hoparlör entegre edecek. Hoparlör, tedarikçisi Cirrus Logic tarafından geliştirilecek bir amplifikatör ile desteklenecek. Böylece iPhone tarihinde ilk kez çift hoparlörlü ürünler görmeye başlayacağız. 

Yukarıda sayılan üç neden, Apple'ın kulaklık girişini kaldırması için yeterli sayılabilir. Artık kullanıcılar sadece Lightning veya Bluetooth tabanlı kulaklık ürünlerine yönelmek zorunda kalacak. Mevcut kulaklık sahipleri için de muhtemelen adaptör çözümleri piyasaya çıkacaktır. Bir de iyi haber var zira iPhone 7 serisinin kutu içeriğinde bir adet Lightning tabanlı kulaklık yer alacağı belirtiliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11015 kez okundu.
80 kişi, toplam 84 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 7 plus ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim