Anlık Bildirim

Apple, mağazalarındaki hırsızlıkları önleyecek yeni bir yöntem buldu

Teknoloji devi Apple, sık sık mağazalarında yaşanan hırsızlık olaylarıyla gündeme geliyor. Şirket bu durumu önlemek ve hırsızları caydırmak için yeni bir yöntem geliştirdi.
Apple ürünlerinin maliyeti göz önüne aldığımızda, şirket mağazalarının hırsızlar için neden cazip olduğunu anlayabiliriz. Sık sık hırsızlık olaylarıyla gündeme gelen şirket bu gidişata bir son vermeye hazırlanıyor. Apple bu sistemin patentini aldı bile.

Cihaz kullanılamaz bir hale gelecek

Patently Apple'ın haberine göre , ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Apple tarafından alınan hırsızlık önleme teknolojisinin ana hatlarını yayınladığı bir patentte açıkladı. Sistem temel olarak eğer bir kişi ödeme yapmadan Apple mağazasından çıkış yaptıysa, şirket çalınan cihazı (iPhone, iPad, Mac) işe yaramaz bir hale getirmek için bir dizi güvenlik önlemini harekete geçirecek.
Örneğin bir Apple cihazı güvenlik alanı sınırından (Apple Store) çıkarıldıktan sonra, güvenlik sistemi, mağaza çalışanı gibi yakındaki herhangi bir yöneticiyi uyaracak ve akabinde cihaz etkinleştirme gibi Apple servislerine ulaşamayacak. Daha sonrasında ise donanım düğmeleri devre dışı kalarak cihaz sürekli olarak konumunu paylaşarak, polisin bulabilmesini kolaylaştıracak. Sistemin uygulamaya geçip geçmeyeceği ve ne kadar caydırıcı olacağı ise tartışmaya açık.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim