Anlık Bildirim

Apple tarihi bir rekora imza atmak üzere

Apple’ın yeni gözdesi iPhone X sürekli yükselen bir ivme içerisine girdi. Satışlarını arttıran model Apple’a tarihi satış ve gelir rekoru getirebilir. Tüm analizler bunu gösteriyor.

Geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptığı ve sırasıyla piyasaya sürdüğü iPhone 8 serisi ile iPhone X modelinin satış rakamları bir rekora doğru gidiyor. Apple tarihinde en fazla iPhone satılan ve en yüksek ortalama fiyatın olduğu bir çeyrek dönem bizi bekliyor.

Akıllı telefon pazarında tarihi rekor

Satışa çıktığı dönemde bir takım üretim problemleri ile karşılaşan ve bu yüzden biraz geç piyasaya sürülen iPhone X, Apple’ın yoğun çabaları sonucunda biraz dengelendi ve Şükran Günü ile başlayan alışveriş çılgınlığına yetişti.

Analiz raporlarına göre sadece Kara Cuma etkinliğinde 6 milyon civarında iPhone X satıldı. Bugüne kadar yapılan satış ise toplamda 15 milyona ulaştı. Fiyatı 1000$ olmasına rağmen telefona gösterilen ilgi inanılmaz.

iPhone 8 serisinin de başarılı satışları buna eklenince Apple’ın yılın son çeyreğinde 88.8 milyon civarında bir rakama ulaşması bekleniyor ki tarihte hiç bir çeyrek Apple bu kadar yüksek rakamlara ulaşmamıştı.

Diğer taraftan yükselen fiyatlar ortalama iPhone fiyatını da yukarı çekti. Hali hazırda iPhone ortalama fiyatı 700$ civarında geziniyor. Bu da 80-85 milyar dolar civarında bir gelir anlamına geliyor. Bu kez akıllı telefon pazarında bir rekor söz konusu zira pazarda hiç bir firma bu denli büyük bir satış rakamı elde edemedi. Ayrıca faaliyet karı da ticaret sektöründe yine Apple’a ait olan 18 milyar dolar rekorunu da geride bırakmaya çok yakın.

Bu gelişme akıllı telefon pazarını baştan aşağı değiştirebilir. Geçen yıldan bu yana ekonomistlerin vurguladığı konu Apple’ın ekonomi dengelerini alt üst ettiği yönünde. Normalde fiyatı yüksek olan bir ürün çok fazla ilgi görmez ve alıcısı az olur. iPhone X en pahalı iPhone hatta akıllı telefon olmasına rağmen tüketiciler büyük ilgi gösterdi.

Bundan sonra Apple’ın yeni bir strateji izlemesi bekleniyor. Artık iPhone X vari lüks telefonlar daha sık karşımıza çıkacak. Gelecek yıl iki iPhone X modeli yanında düşük fiyatlı bir iPhone 8S olabileceği tahmin ediliyor. iPad tarafında da bu tür bir strateji görebiliriz.

Diğer taraftan Android üreticileri de fiyat çıtasını yükseltmeye başladı. Huawei, Samsung şimdiden 1000$ sınırını gören firmalar. Gelecek yıl bunlara Sony, LG gibi firmalar da eklenebilir. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20379 kez okundu.
33 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone x
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim