Anlık Bildirim

Apple ve Samsung'un yedi yıllık patent ihlali davası tatlıya bağlandı

Dünyaya yön veren iki teknoloji şirketi Apple ve Samsung'un yaklaşık olarak yedi yıldır süren patent ihlali davası, iki şirketin anlaşmaya varmasıyla sonunda çözüme kavuştu.
Dünyanın en büyük iki rakip teknoloji şirketi Apple ve Samsung'un yaklaşık olarak yedi yıldır süren patent ihlali davasının, iki şirketin anlaşmaya varmasıyla çözüldüğü açıklandı.

Anlaşmanın detayları açıklanmadı

Yıllardır teknoloji konusunda birbirinden "ilham" alan iki şirketin 2011 yılından bu yana devam eden milyarlarca dolarlık patent davası son buldu. Apple, Samsung'un iPhone'u kopyaladığını ve birçok özelliğini alarak akıllı telefonlarında kullandığını iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Yedi yıl süren dava sonucunda mahkeme Apple'ı haklı bulmuş ve Samsung'u 1 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti.
Samsung, karara yaptığı itirazlar sonucu geçtiğimiz Mayıs ayında tazminat cezasını 539 milyon dolara kadar indirmeyi başarmıştı. Ancak Bloomberg'in haberine göre iki dev şirket, yedi yıllık bu patent savaşına son vererek aralarında mahkeme dışı bir anlaşma yaptılar. Apple ve Samsung, uzun bir sürece yayılan bu anlaşmazlığı nasıl çözdükleri konusunda ise şimdilik bir açıklama yapmış değiller.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim