Anlık Bildirim

Kota dostu Instagram Lite uygulaması yayınlandı

Dünyanın en popüler sosyal paylaşım platformu Instagram, sadece 573 kilobayt boyutundaki hafif sürümünü yayınladı. Daha az veri tüketimi yapan Instagram Lite'ın tüm detayları haberimizde.
Geçtiğimiz hafta 1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan sosyal paylaşım devi Instagram, daha da büyümeye devam edebilmek için mobil altyapısı problemli ve pahalı olan ülkelerde de kullanımını artırmak istiyor. Şirket bu bağlamda uygulamanın Instagram Lite adı verilen hafif bir sürümünü yayınladı.

Instagram Lite yakında tüm ülkelerde kullanılacak

Sadece 573 kilobayt boyutunda olan Instagram Lite, Google Play'de indirmeye sunuldu ancak şu an için sadece Meksika'da kullanılabiliyor. Önümüzdeki günlerde tüm ülkelerde kullanıma açılacağı belirtilen Instagram Lite, akıllı telefonunuzda oldukça hızlı çalışıyor ve daha az veri tüketimi yapıyor. Uygulamanın iOS versiyonunun 141 MB olduğunu düşünürsek, 573 KB son derece makul bir boyut.
Instagram'ın hafif sürümünde fotoğraf ve hikaye paylaşabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Ancak video yayınlama ve kullanıcılar arasında mesajlaşma özelliklerinin ise şu an için kullanılamadığını da belirtelim. Instagram Lite'ın Google Play sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6056 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama, instagram lite ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim