Anlık Bildirim

Apple yapay zeka şirketi Lattice Data'yı satın aldı

Apple, yapay zekalı sanal asistanı Siri'yi daha akıllı hale getirecek 200 milyon dolarlık bir satın alım gerçekleştirdi. Lattice Data isimli şirket bundan böyle Apple bünyesinde faaliyet gösterecek.
Apple yine önemli bir satın alım gerçekleştirerek, yapay zeka (AI) destekli referans motoru kullanan ve yapılandırılmamış verileri (dark data) yapılandırılmış (ve daha kullanışlı) bilgilere dönüştürebilen Lattice Data'yı satın aldı.
Anlaşma detaylarıyla ilgili fazla bilgi yok ancak şirketin, Cupertino merkezli teknloloji devine 200 milyon dolara mal olduğu söyleniyor. Birkaç hafta önce yapıldığı belirtilen satın almayla birlikte, yaklaşık 20 Lattice mühendisinin Apple'a katılmış durumda.
Lattice Data, doğal formuyla oldukça yararsız olan yapılandırılmamış veriden bilgi türetmek için Stanford'da oluşturulan "DeepDive" sisteminden faydalanıyor. Yani Apple bu hamleyle Siri'yi yakın gelecekte daha akıllı hale getirebilecek.
Şirketin konu hakkında resmi bir açıklama yapmadığını göz önüne alırsak, Apple'ın henüz planlarını şekillendirmediği ortaya çıkıyor. Ancak Siri'ye kullanıcı komutlarını daha iyi kullanma kabiliyetini vermeyi planlıyor olabilir.
Öte yandan Lattice Data'nın Apple ile anlaşma yapmadan önce Amazon (Alexa) ve Samsung (Bixby) da dahil olmak üzere diğer teknoloji şirketleriyle yapay zeka asistanlarını geliştirme konusunda görüşmeler yaptığı da gelen haberler arasında. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim