Anlık Bildirim

Apple yine patent ihlali davasıyla karşı karşıya

Sadece patentler ile para kazanan bir çok firma var. Bu firmaların bazılarının iyi gelir elde ettiğine de şahit oluyoruz. Apple şimdi bu firmalardan birinin hedefinde.
 
Apple yine patent ihlali davasıyla karşı karşıya
Apple ciddi bir patent ihlali davasıyla karşı karşıya. Dokunmatik teknolojiler alanında faaliyet gösteren firmalardan biri Apple'ı dava etti. Davacı taraf ise 3D Touch ve Force Touch teknolojilerinin kendi patentlerinin ihlal ettiğini öne süren Immersion firması.
Apple ve AT&T'nin 3 farklı alanda patentlerini ihlal ettiğini söyleyen yetkililer iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus ve Apple Watch'ta farklı dokunuşlarla geri bildirim ve hafif dokunuş gibi teknolojilerin kullanılması sebebiyle davacı olmuşlar. Dokunmatik teknolojilerin diğer firmalar tarafından kullanılması Immersion'ı memnun etse de kendilerine belli bir ödemenin yapılması gerekiyormuş.

Bu davanın oldukça ciddi olduğunu belirtelim; çünkü Immersion daha önce Sony, Google, Microsoft ve HTC'ye karşı dava açmıştı. Bu firmalardan Sony, Google ve Microsoft bu davalar sonucunda Immersion'a tazminat ödemek zorunda kalmışlardı. Bakalım bu davanın sonucu ne olacak?
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim