Anlık Bildirim

Apple’a Çin’de patent ihlali suçlaması

Geçen yıldan bu yana mücadele verdiği patent ihlali suçlamasında, Apple yetkili otoriteleri ikna edemedi ve yerli bir Çinli üreticinin haklı olduğuna karar verildi.

Zaman zaman dev firmaların birbirlerini patent ihlali yapmakla suçladığını, zaman zaman da küçük yerli üreticilerin devlerin peşine düştüğüne şahit oluyoruz. Çin’de yaşanan hukuk mücadelesi ise ikinci seçeneğe giriyor.

Baili adındaki Çinli bir firma tarafından geçtiğimiz yıl Apple aleyhine açılan davada, 100C adındaki telefonda kullanılan tasarım patentinin iPhone 6 serisi tarafından ihlal edildiği iddia ediliyordu. İddiaya konu olan 100C adındaki telefon 2014 yılında Çin’de piyasaya sürülmüş ve ilgili tasarım patenti ise 2015 yılında alınmış. Baili ardından Apple aleyhine Pekin Patent Ofisi’ne şikayette bulunmuş.

Şikayetleri inceleyen ofis, bu hafta içerisinde patent ihlali yapıldığı kanısına vardı ve iPhone 6 serisinin Pekin sınırları içerisinde satışının durdurulmasını istedi. Elbette bu karar sonucunda hemen satış durdurma işlemi uygulanmıyor ve Apple’ın üst mahkemelere itiraz hakkı var. Apple da hali hazırda itirazını yapmış durumda ve halen normal bir şekilde satışlarına devam ediyor.

Asıl önemli süreç, üst mahkemelerin itirazı reddetmesi ile yaşanacak. Bu durumda, iPhone 6 serisinin şehirde yasaklanması gündeme gelecek. Bu kararın emsal teşkil ederek diğer eyaletlerde de benzer davalar açılması muhtemel ve Apple ülke genelinde sıkıntıya girebilir. Hali hazırda firmanın Çin pazarında yüzde 26 civarında bir düşüşü söz konusu ve aleyhte açılan davalar, firmayı daha çok zorlamaya başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6822 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple iphone ve baili 100c
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim