Anlık Bildirim

Apple'ın Berlin'deki gizemli ofisi bulundu

Apple'ın Berlin'de bir ofise sahip olduğu ve burada bazı gizli çalışmalar yürüttüğü iddia ediliyordu. Şirketin gizemli ofisi sonunda ortaya çıkarıldı. Peki Apple bu ofiste ne yapıyor?
Apple'ın Berlin'deki esrarengiz ofisi Business Insider ekibi tarafından ortaya çıkarıldı. Şirketin gizli ofisi Berlin'in merkezinde ünlü Gendarmenmarkt meydanına bakan Markgrafenstraße 34'ün ikinci katında yer alıyor. Apple'ın varlığını kesin olarak doğrulamayan ofisi, geçen Nisan'da oldukça gizli olan Apple Car projesiyle bağdaştırılmış ve konumu bir sır olarak kalmıştı.
Görünürde bir Apple logosu yok ama şirketin adı binanın ana kapısının dışındaki kapı zilinin yanında yazıyor. Business Insider'ın gizli Apple ofisini bulması hiç kolay olmamış ve birkaç ay sürmüş. Apple konuyla ilgili bilgi vermezken teknoloji sektöründe çalışan onlarca Berlinli, Apple'ın ofisi hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylemişler.

Berlin ofisinde hangi gizli çalışmalar yürütülüyor?

Nihayetinde ulaştıkları bir kaynak Apple'ın Gendarmenmarkt yakınlarında bir ofisi olduğunu söyleyerek tam adresi vermeyi reddetmiş. Ancak Einstein Kaffee'ye yakın olduğunu söylemesi ekibin gizli Apple ofisini bulmasını kolaylaştırdığı belirtiliyor. Einstein Kaffee'nin baristası Apple ofisinin ikinci katta olduğu söyleyerek düğümü çözmüş.
Teknoloji devinin yaklaşık bir yıl önce sessizce bu ofise taşındığı, bina sakinleri tarafından da doğrulanmış durumda. Ancak kaç kişinin çalıştığı tam olarak bilinmiyor. Her şey oldukça gizemli ancak önceki raporlara dayanarak bazı tahminler yapmak mümkün.
Alman merkezli Frankfurter Allgemeine tarafından geçen Nisan ayında yayınlanan bir haberde Apple'ın bir otomobil geliştirmek için gizli bir laboratuarda çalıştığını ve bunun da Berlin'in merkezinde olduğu yazıyordu. Yayınlanan raporda, laboratuarın mühendislik, yazılım, donanım ve satış geçmişleri olan 15-20 çalışana ev sahipliği yaptığı belirtilmişti.

LinkedIn: Apple'ın Berlin'de 168 çalışanı var

LinkedIn, Apple'ın "Berlin bölgesinde" 168 çalışana sahip olduğunu öne sürüyor. Bu çalışanların çoğu Kurfürstendam'daki Apple Store'da çalışıyor ancak LinkedIn, Apple'ın onlarca mühendisinin de Berlin'de çalıştıklarını söylüyor.
Haritalama, Apple'ın Berlin'de mühendislik çalışmalarına odaklandığı bir alan. Şirket, Berlin merkezli Apple Maps ekibi için otomobil haritalama şirketi Here'den çok sayıda çalışan kiraladı. Apple'ın özellikle Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) kapasitesini genişletmek için için Berlin'de bir ofis açtığı söyleniyor.

Elektrikli otomobil yerine otonom yazılım

Apple, elektrikli bir otomobil üzerinde çalıştığını itiraf etmedi ancak Financial Times'a göre Ford ve Mercedes-Benz gibi şirketlerden onlarca otomotiv uzmanını işe aldı.
Apple'ın otonom araç çalışmaları şirket içinde "Project Titan" olarak biliniyor. Bu konu hakkında uzun süredir bazı spekülasyonlar vardı ancak Apple'ın şimdiki odak noktasının bir araç oluşturmaktan ziyade otonom yazılım inşa etmek olduğu düşünülüyor.
Geçen Ocak ayında yayınlanan Reuters raporuna göre Apple CEO'su Tim Cook, 2014 yılında BMW'nin Almanya'daki şirket merkezini ziyaret etti. Ayrıca üst düzey Apple yetkilileri de i3 elektrikli otomobilin nasıl üretildiğini öğrenmek için BMW'nin Leipzig fabrikasını gezdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4434 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mühendis, otonom araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim