Anlık Bildirim

Apple'ın Lightning kablosunda ek bir yonga ortaya çıktı


Apple'ın yeni iPhone 5 modeli ile yaptığı en önemli değişikliklerden bir tanesi 8 pinli konnektör bağlantısı sunmasıydı. Lightning adı verilen bu konnektör Apple'ın açıklamasıyla sadece aksesuarların gerektirdiği sinyalleri kullanan bir arayüze sahip. 

Fiyatı 19$ olan Lightning kablosu, kutudan çıktığı için problem yok. Ancak kaybolması gibi durumlarda yeni bir kabloya ihtiyaç duyduğunuzda farklı bir durum devreye giriyor.

Double Helix Cables firması mühendisi Peter Bradstock, kablonun yapısını incelerken bir doğrulama yongasının entegre edildiğini farketmiş. Normalde kabloda güç ve veri bağlantılarının simetrik olması gerekirken, Lightning kablosunda veri bağlantısı asimetrik. Bradstock bunun nedenini ise aynı yongadan iPhone 5 modelinde de olmasına ve sadece bu yongaların iletişimi vasıtasıyla pin atamalarının yapılabilir olmasına bağlıyor. 

Yani bu yongayı içermeyen bir yan sanayi Lightning kablosu aldığınızda işe yaramaması kuvvetle muhtemel. Kabloda bu doğrulama yongasının bulunması şart olacak ve bu nedenle muhtemelen kullanıcılar orijinal kablo almak zorunda kalacak.

Apple şimdiye kadar bununla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6300 kez okundu.
35 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lightning, iphone 5 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim