Anlık Bildirim

Apple’ın OLED ekran tedarik edeceği iddiası Sharp hisselerini yükseltti

Son dönemde kapalı kapılar ardında ekran üreticilerinin büyük bir mücadele içerisine girdiği görülüyor. Yeni nesil iPhone modellerinde OLED ekran kullanılacağı iddiası, rekabeti ateşledi.

Gelecek yıl itibariyle 10 yılını geride bırakacak iPhone serisi için önemli yenilikler gündeme gelirken bunlardan birisi OLED ekran olacak. Metal çerçeve ve cam kaplama kasa ile birlikte sunulacak OLED ekran hem daha canlı renkler hem de enerji tasarrufu sağlayacak.

Apple’ın OLED ekran teknolojisine geçiş yapması elbette gelecek yıllar için de önemli bir gelir pastası ortaya çıkarıyor. Her yıl birkaç yüz milyon adet satan iOS cihazları dolaylı olarak OLED ekran satışlarını da etkiliyor olacak. Bunun önemini gören ekran üreticileri OLED yatırımlarına hız verdi.

Samsung ve LG’nin daha önce küçük boyutlu OLED panel üretimine hız verdikleri gündeme gelmişti. Apple’ın muhtemel müşterileri olacağı tahmin edilen bu iki firmanın yanına şimdi de Sharp eklendi. Gelen bilgilere göre Sharp da Apple’ın tedarikçi listesine katılacak. Haberlerin yayılmasının hemen ardından Tokyo borsasında firmanın hisseleri yükselmeye başladı.

Apple’ın bileşen tedariği için genelde birden fazla firma ile işbirliği yaptığını biliyoruz. Böylece herhangi bir stok sıkıntısında diğer firmanın üretimi arttırarak boşluğu kapatması mümkün oluyor. OLED panel tedariğinde de aynı durum söz konusu.

Bugüne kadar yansıyan bilgilere göre Samsung ve Sharp, OLED ekran tedariğinde ilk sırada yer alacak. LG bir süre önce küçük ekranlı OLED ekran üretiminde rakiplerin gerisinde kaldıklarını itiraf etmişti. Bu bakımdan listeye dahil olup olmayacağı bilinmiyor.

Uzun süredir mali sıkıntılarla boğuşan Japon devi Sharp, bilindiği üzere Foxconn tarafından satın alınmıştı. Sharp hali hazırda Apple’ın önemli tedarikçilerinden ve gelirinin yüzde 27’sini bu ortaklıktan elde ediyor. Foxconn da Apple’ın çok önemli bir müşterisi. Önümüzdeki yıllarda Apple’ın ekran geliştirme konusuna daha fazla müdahale edeceği ve Sharp’tan özelleştirilmiş ekranlar isteyebileceği konuşuluyor. Bu da Sharp’ı bir adım daha öne çıkarmış olacak. Hali hazırda firmanın yeni nesil OLED teknolojisine 2 milyar dolar yatırım yapacağı açıklanmıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim