Anlık Bildirim

MacBook Pro modelleri OLED ekran ile güncellenecek: Değişimin 2026 yılında gerçekleşmesi bekleniyor

En popüler dizüstü bilgisayarlarından olan MacBook Pro, önümüzdeki yıllarda dikkat çekici bir yeniliğe sahip olacak. İddiaya göre Apple, tüm MacBook modellerini OLED ekran ile güncelleyecek.
MacBook Pro M3 Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz haftalarda düzenlediği “Scary Fast” etkinliğinde Apple, M3 işlemcilerinin yanı sıra MacBook Pro ailesini de güncellemişti. Tasarım anlamında dikkat çekici bir değişiklik sunmayan modeller, M3 Pro ve M3 Max çipleri ile dikkat çekmeyi başarmıştı. Ancak görünüşe göre Apple, önümüzdeki yıllarda MacBook Pro ailesini dikkat çekici bir teknoloji ile güncelleyecek.

MacBook Pro ailesi 2026 yılında OLED ekrana sahip olacak

Apple, 2021 yılında M1 Pro ve M1 Max çipleri ile birlikte yeni nesil MacBook Pro ailesini tanıtmıştı. mini-LED ekrana sahip bu cihazlar, daha sonraki yıllarda yalnızca yeni nesil işlemciler ve ufak iyileştirmeler ile güncellendi ancak iddialar, bu durumun yakında değişeceğini belirtiyor. Haitong International Technology Research analisti Jeff Pu, Apple’ın gelecek yıllarda MacBook ailesini OLED paneller ile güncelleyeceğini belirtti.

MacBook Air 13 ve MacBook Air 15 Tam Boyutta Gör
Pu’nun raporuna göre Apple, 2026 yılında MacBook Pro ailesini OLED teknolojisi ile yenileyecek. Bu güncellemeden birkaç yıl sonra ise MacBook Air ailesinin OLED güncellemesine sahip olacağı belirtiliyor. Jeff Pu’nun iddiaları, güvenilir kaynakları ile bilinen Ross Young’ın raporları ile uyuşuyor. OLED panelli MacBook modelleri, LCD ve mini-LED modellere göre daha yüksek kontrast, daha karanlık siyah tonları ve daha az güç tüketimi sunacaktır. OLED ekranlı MacBook modellerinin önemli tasarım değişikliklerine sahip olması da muhtemel görünüyor.

Apple kendi micro-LED panelini geliştiriyor

Apple’ın gelecek planlarında OLED teknolojisi yer alsa da firmanın özel bir micro-LED panel üzerinde çalıştığı belirtiliyor. İlk kez 2025 yılında tanıtılacak olan Apple Watch Ultra’da kullanılması beklenen bu panelin daha sonraki yıllarda iPhone, iPad ve MacBook cihazlarında yer alması bekleniyor. Görünüşe göre Apple, önümüzdeki yıllarda MacBook ailesini OLED teknolojisi ile buluşturacak ancak 2030’lu yıllarda, bu bilgisayarların micro-LED paneller ile güncellenmesi bekleniyor. 

Kaynakça https://www.macrumors.com/2023/11/10/ipad-pro-macbook-pro-macbook-air-oled-launches/ https://wccftech.com/oled-macbook-pro-launch-details/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim