Anlık Bildirim

Araştırma : iOS ABD'de, Android Avrupa'da lider


 3 aylık periyotlar halinde akıllı telefon dünyasının nabzını tutan Kantar, Eylül-Ekim-Kasım dönemine ait son raporlarını kamuoyuna duyurdu. 

Avrupa'nın 5 ülkesi, ABD, Brezilya, Çin ve Avustralya'nın listelendiği raporda, iOS ve Android bölgelere göre düşüş ve yükseliş gösteriyor.

Rapora göre dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı haline gelen Çin'de Android yüzde 72.2 pazar payına sahip. iPhone 5 ile iyi bir çıkış yakalayan iOS yüzde 19.2 oranına yükseldi. Bir önceki dönemde Android yüzde 65.2 iken, iOS yüzde 18.6 oranına sahipti.

ABD'de iOS işletim sistemi önceki dönem yüzde 35.7 iken bu dönemde yüzde 53.3 oranına yükseldi ve payından çaldığı Android işletim sistemi geçen döneme göre gerileyerek yüzde 41.9 pazar payına sahip oldu. Windows Phone ise yüzde 2.7 ile düşük bir seyir izliyor. iOS şimdiye kadar ABD'deki en yüksek ortalamasını yakaladı.

Avrupa ortalaması ise iOS işletim sisteminin yükseldiğini gösteriyor. Önceki dönem yüzde 16.5 olan iOS pazar payı bu dönemde yüzde 25.3'e çıkıyor. Güçlü iPhone 5 satışları firmanın pazar payını artırmasına yardımcı oldu. Android işletim sistemi önceki dönem yüzde 67.1 oranından yüzde 61.0 oranına geriledi.

Avrupa ülkeleri arasında İspanya'da, Android işletim sistemi yüzde 84.4 ile ülke bazında en yüksek orana sahip. iOS ise bu ülkede yüzde 4 oranına sahip. İngiltere'de iOS yüzde 36.1 ile listelenen Avrupa ülkeleri arasında en yüksek ortalamayı gösteriyor. İngiltere'de Android işletim sistemi yüzde 51.5 oranına sahip. 

Windows Phone işletim sistemi ise İtalya'da ülke bazında en çok pazar payına sahip görünüyor. Önceki dönem yüzde 11 olan oran bu dönemde yüzde 11.8'e yükseldi.

Brezilya'da iOS ülke bazında en düşük oranda seyrediyor. Yüzde 1.6 olan orana karşılık Symbian yüzde 27.9, Android yüzde 60.7 pazar payı ile ülkede ilk iki sırayı alıyor.

Dünya genelinde büyük iPhone 5 satışı ile Apple'ın listeleri değiştirdiği görülüyor. Henüz Kasım ayında satışa çıkan Windows Phone 8 ise genel ortalamada yüzde 1 gibi bir yükselme gösteriyor. Ancak gelecek yılın ilk dönemlerinde Windows Phone 8 ile Microsoft'un bir miktar daha artış yaşaması bekleniyor. Apple ise şu anki oranının biraz üzerine çıkabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1365 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim