Anlık Bildirim

Aselsan yapay zeka platformu için çalışmalara başladı

Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi'nde konuşan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Aselsan'ın gelecek planlarına ve mevcut mali tabloya ait ayrıntıları paylaştı.

Aselsan yapay zeka platformu için çalışmalara başladı Tam Boyutta Gör
 

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, Turkuvaz Medya'nın düzenlediği Hedef 2023 Büyük Türkiye Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Savunma Sanayi Paneli'nde sahneye çıkan Görgün, kuantum fiziği temelli Ar-Ge çalışmaları yapmaya başlayacaklarını dile getirdi. Bu sayede Aselsan savunma sanayi alanında yapay zeka gibi platformların temelini attığını ifade eden Görgün, savunma sanayindeki bütçe ve harcamalarla ilişkin önemli ayrıntıları da paylaştı.


Bütçe azalırken milli platformlar arttı 

2000'li yılların başında Türkiye'nin gayrisafi milli hasılanın yüzde 4-4.5'lik kısmını savunma sanayi harcamalarına ayırdığını belirten Haluk Görgün şu an ise bu rakamın yüzde 2'ye düştüğünü dile getirdi. Harcamalardaki düşüşe rağmen Görgün, ''14 sene önce savunma sanayinde 66 proje vardı; şu an 600 proje var. Yerlilik oranı yüzde 20'lerdeydi şu an yüzde 60-65'lere dayanmış durumda.'' ifadesiyle gelişmelere dikkat çekti. Haluk Görgün, savunma saniyinde imzalanmış ve sözleşmesi süren bütçenin 360 milyar TL'ye ulaştığını da ekledi.


Savunma sanayinde yerlilik ve millilik kavramlarının önemine dikkat çeken Haluk Görgün ''Milli ve Özgün Üretim Modeli'' isimli bir model uyguladıklarını dile getirdi. Görgün bu modelin avantajını şu sözlerle açıkladı:


''Savunma öyle bir sektör ki siz herhangi bir ürünü yerli yapma iradesini ortaya koyup buna dair vizyonu uygulamaya aldığınız an; o ürünün Ar-Ge ve tedarik maliyeti, yurt dışından aldığınız andaki maliyetinden çok aha düşük oluyor.'' Görgün'e göre bu model sayesinde bütçe harcaması azaltılsa da milli ve özgün platformların arttığını ifade etti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim