Anlık Bildirim

Asus ROG G752VS: GTX 1070’li dizüstü bilgisayar

Asus’tan elde edilen bilgilere göre, firmanın ROG G752VS adındaki yeni oyuncu dizüstü bilgisayarı, Nvidia GeForce GTX 1070 ekran kartı ile birlikte satışa çıkacak.

Bilgisayar pazarı, Nvidia’nın Pascal mimarisini ne zaman mobil tarafa getireceğini merakla bekliyor ancak bazı üreticiler çoktan harekete geçti bile. Yavaş yavaş GTX 1070 ve GTX 1080 ekran kartlarını dizüstü modellerinde görmeye başlayacağız.

Asus’tan elde edilen bilgilere göre, firmanın ROG G752VS adındaki yeni oyuncu dizüstü bilgisayarı, GTX 1070 ekran kartı ile birlikte satışa çıkacak. Yani herhangi bir mobil sınıflandırma mevcut değil.

Nvidia Pascal mimarisinin taşınabilir bilgisayarlara yeni fırsatlar oluşturması bekleniyor. Gerek çok güçlü masaüstü uyarlamalar gerekse mobil sınıfa yönelik yapılacak revizyonlar, oyuncu dizüstü modelleri için büyük avantajlara imza atacak.

8GB GDDR5 bellek ile gelen GTX 1070, 6.5TFLOPS kayar nokta hassasiyet performansına ulaşabiliyor. Yapılan testlerde, GTX 1070 ekran kartının yer yer GTX 980 Ti ve GTX Titan X ekran kartlarını geride bıraktığı ortaya çıkmıştı. Asus ROG G752VS modeli de muhtemelen bu güçten sonuna kadar yararlanacak.

 

Asus ROG G752VS: GTX 1070’li dizüstü bilgisayar

180W ve 150W ısıl tasarım gücü, bir dizüstü modeli için oldukça yüksek. Bununla birlikte sıvı soğutması yanında olan Asus GX800 gibi konseptler için ideal. Ayrıca Thunderbolt 3/USB Type-C üzerinden harici ekran kartı kutuları da bağlanabiliyor. Yine tüketiciler bu yönde tercih yapabilir.

Ana akım dizüstü segmentinde ise Mobile PCI Express Module - MXM 3.0 Type B devre kartı kullanılacaktır. Bu durumda aynı GTX 980 ekran kartında olduğu gibi 100W seviyesinde bir ısıl tasarım gücü ideal olabilir. Bu bakımdan firmanın frekans ve voltaj değerlerini azaltacağı tahminini yapabiliriz.

Dizüstü modelinde, çok güçlü ekran kartının yanında darboğaz yaşanmaması adına güçlü bir işlemciye de yer veriliyor. 64GB’a kadar DDR4 RAM, Full HD veya 4K ekran çözünürlükleri, SSD veya HDD seçenekleri gibi farklı özellikler mevcut.

Hali hazırda yüksek bir fiyat etiketine sahip olan GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarının dizüstüne gelmesi, cepleri biraz zorlayacak gibi duruyor. Asus ROG G752VS modelinin HDD taşıyan ve Full HD ekranlı versiyonu 2000 Avro civarında olacak. 4K çözünürlük ise fiyatı 2500 Avro seviyesine çıkarıyor. Modelin ne zaman satışa çıkacağı bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17322 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, asus rog g752vs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim