Anlık Bildirim

Audi, ilk tam elektrikli aracının tanıtım tarihini erteledi

Audi E-Tron SUV'un tanıtım tarihini 30 Ağustos olarak belirleyen Alman üretici bu kararından vazgeçti. Markanın ilk tam elektrikli aracı henüz belirlenmeyen bir tarihte Amerika'da tanıtılacak.
İlk tam elektrikli modeli E-Tron Suv’u seri üretime hazırlayan Audi, şimdiye dek üzerine kamuflaj giydirilmiş pek çok prototiple karşımıza çıkarak büyük bir merak uyandırdı. Alman üretici, E-Tron’un lansman tarihini 30 Ağustos olarak belirlemişti. Fakat yapılan yeni bir açıklamayla bu tarihin ertelendiği belirtildi.

Alman üretici tarafından yapılan açıklamada ertelemenin sebebi olarak organizasyona hazırlık sürecinde yaşanan aksaklıklar gösterildi. Tam elektrikli Audi E-Tron SUV’un 30 Ağustos yerine henüz belirlenmeyen bir tarihte Amerika’da tanıtılacağı belirtildi. Audi her ne kadar aksaklık dese de, ertelemenin CEO Rupert Stadler’in tutuklanmasından bir hafta sonra yapılması aslında asıl nedenin emisyon skandalıyla alakalı olabileceğine işaret ediyor.

Audi E-Tron özellikleri ve fiyatı 

Audi’nin ilk tam elektrikli aracı E-Tron SUV’un WLTP standartlarına göre 400 km civarında bir menzile sahip olması bekleniyor. Zemin boyunca uzanan 95 kWh’lık lityum iyon bataryalar yüksek hızlı şarj istasyonları aracılığı ile yarım saatte yüzde 80 doluluk oranı sağlayacak. Kullanılacak üç elektrikli motordan totalde 435 beygir güç elde edilecek.

Audi E-Tron SUV, seri üretimde ilk kez kullanılacak sanal yan aynalara sahip olmasıyla da dikkat çekiyor. Fakat bu özellik yalnızca yasal olarak izin verilen ülkelerde opsiyon olarak bulunacak. E-Tron’un Almanya’daki başlangıç fiyatı ise 80 bin euro olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim