Anlık Bildirim

Avrupa Birliği mobil operatörlerdeki dolaşım ücretlerini kaldırıyor

Avrupa Birliği farklı ülkelere seyahat edildiğinde cep telefonu faturalarına yansıtılan dolaşım (roaming) ücretlerini kaldıracağını ve herkesin kendi tarifesini kullanacağını açıkladı.
Uzun süredir devam eden hazırlıkların ardından dolaşım ücretlerinin kaldırılması konusundaki çalışmalarda nihayet sona gelindi. Buna göre Avrupa Birliği’ne dahil olan ülkelerin vatandaşları, 15 Haziran 2017 tarihinden itibaren AB sınırları içindeki başka bir ülkeye gittiklerinde mobil dolaşım ücretleri ödemeyecek ve kendi tarifelerini kullanmaya devam edecek.
Herhangi bir tarifeye dahil olmayan kişiler ise sesli aramalar için 3,2 cent/dk, kısa mesajlar (SMS) için 1 cent/adet, 1 GB mobil veri için 7.7 avro ödeyecek. Üstelik ilerleyen yıllarda data paketlerinin fiyatlarını kademeli olarak azaltılacağını açıklayan Avrupa Birliği 1 GB için gelecek yıl 6 avro, 2019'da 4.5 avro, 2020'de 3.5 avro, 2021'de 3 avro ve 2022'de ise 2.5 avro alacak.
Yeni düzenlemeyle birlikte AB'ye dahil olan ülkelerdeki mobil operatör aboneleri herhangi bir kısıtlama olmadan -AB sınırları içerisinde- gittikleri her yerde tamamen kendi tarifesini kullanabilecek. Çalışmayla birlikte vatandaşların iletişim için daha uygun fiyatlar ödemesi  ve ortak dijital pazarın iyileştirilmesi hedefleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3886 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roaming, avrupa birliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim