Anlık Bildirim

Avrupa Birliği’nden ücretsiz internet hamlesi

Avrupa Birliği Konseyi, üye ülkeler için özel bir çalışma başlatıyor. 120 milyon Euro’luk maliyeti AB tarafından karşılanacak proje kapsamında ücretsiz internetin yaygınlaştırılması planlanıyor.

Avrupa Birliği’nden ücretsiz internet hamlesi Tam Boyutta Gör

Avrupa Birliği Konseyi, üye ülkelerdeki halka açık alanlarda ücretsiz internet hizmeti sunulması kapsamında yeni bir çalışma başlatmaya hazırlanıyor. Üye ülkeler, ortak kullanım alanlarında ücretsiz olarak internet hizmeti sunmaya başlayacak.


WiFi4EU adı verilen proje kapsamında belediye binaları, hastaneler, parklar, turistik bölgeler gibi alanlara kurulacak cihazlar ile internet hizmeti sunulacak. Önceliğin internet hizmetinin mevcut olmadığı veya sınırlı olduğu alanlara verilmesi hedeflenen proje kapsamında ilk etapta tamamen ücretsiz 8 bin noktaya ulaşmak hedefleniyor.


120 Milyon Euro Kaynak 

Gerekli cihazların ve kurulumun tüm maliyetini Avrupa Birliği üstlenecek ve bunun için 120 milyon Euro kaynak ayrılmış. Destekten faydalanmak isteyen yerel yönetimler, en az 3 yıl boyunca hizmet vermeyi taahhüt etmek şartıyla gerekli destekten faydalanabilecek. Seçilecek noktalar içinse “ilk gelen alır” şeklinde bir anlayış belirlenmiş ve altı bin noktaya kadar başvuru yapan tüm belediyelere gerekli imkan tanınacak. Projenin 2017 yılı sonuna kadar başlatılması planlanıyor. Komisyon belediye başına ortalama 15 bin Euro bütçe sağlayacak. 


Olası Riskler Tartışılmaya Başlandı 

Söz konusu projenin resmiyet kazanması Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Kimlik doğrulama konusunun büyük bir soru işareti olduğu ve tartışmaya kapalı olan bu projede olası güvenlik risklerinin iyi değerlendirilmemiş olduğu kaygısı şimdiden yüksek sesle dile gelmeye başlamış görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4162 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, ab ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim