Anlık Bildirim

Batarya kapasitesi, yeni MacBook Pro’larda bellek miktarını sınırlıyor

Apple’ın yeni tanıttığı MacBook Pro serisinde RAM bellek miktarlarının düşük olması pek çok profesyonel kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmıştı. Bunun önemli bir sebebi var.

Yıllardır MacBook ailesinin en can alıcı noktalarından birisi uzun kullanım süreleri olmuştur. Öyle ki Apple adeta kasanın her yerini batarya ile doldurur ve asıl iş yapan donanım bileşenleri küçük bir alana sıkışır. Bununla birlikte tasarımların daha da ince hale gelmesi Apple’ın işini zorlaştırıyor.

Kullanım Süreleri Çok Önemli

Firmanın duyurduğu yeni MacBook Pro modellerinde en fazla 16GB RAM yer alıyor. Pek çok kaynak RAM miktarının 32GB seviyesine yükseltilmesini bekliyordu ancak bu olmadı. Bunun nedenini merak eden kullanıcılar Apple’a mail gönderdi ve resmi cevap gecikmedi.

Phil Schiller maile verdiği cevapta, 16GB üzerinde RAM eklemek için daha çok güç harcayan yeni bir bellek sistemi kullanmak gerektiğini, bunun da kullanım sürelerini olumsuz etkileyeceğinden dolayı doğru bir karar olmayacağını belirtti. Hali hazırda yeni MacBook Pro modelleri için 10 saate yakın web gezintisi veya iTunes içerik oynatımı şeklinde süreler belirlenmişti. Daha fazla bellek, bu süreleri daha da aşağıya çekecektir.

Böylece MacBook ailesinde 32GB RAM seçeneğinin uzun bir süre daha yer almayacağı anlaşılmış oldu. Bazı kaynaklar ilerleyen dönemlerde Apple’ın 32GB bellek kapasitesini ekleyeceğinden ümitliydi ancak bu şimdilik mümkün görünmüyor.

Sınırlı bellek seçeneği muhtemelen profesyonel kullanıcılar için tercih konusunda bir dezavantaj oluşturacaktır. Mac ürünlerinde üst seviye bellek seçenekleri arayanlar gelecek yılı beklemek zorunda zira Mac serisi bu dönemde güncellenecek. Daha büyük RAM kapasiteleri de bu ailede kendisine yer bulacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2885 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, macbook pro ve new macbook pro 16gb ram
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim