Anlık Bildirim

Beklenen oldu: Galaxy Note 7 satışları durdu!

Samsung’un yılın ikinci yarısı için hazırladığı ve büyük beklentiler içine olduğu Galaxy Note 7 modeli bir süredir başarılı satışlar yapıyor ancak kötü haber hızlı yayıldı. Tablo biraz can sıkıcı.

Samsung’un büyük yatırımlar yaptığı ve satışa sunulduğu andan itibaren rekorlar kırmaya başlayan Galaxy Note 7 modeline adeta nazar değdi. Şarj esnasında yanma sorunları giderek artarken firma satışları durdurduğunu açıkladı.

Güney Koreli üreticiden yapılan açıklamada yanma sorunlarının batarya hücrelerinden kaynaklandığı ifade edilirken şimdiye kadar 35 kullanıcının bu sorunla karşılaştığı belirtiliyor. Samsung, dağıtım kanalları ile birlikte geniş çaplı bir inceleme süreci başlattı. Müşterilerin etkilenmemesi adına da Galaxy Note 7 satışları durduruldu. Ayrıca önümüzdeki haftalarda mevcut kullanıcılar için de bir değişim programı başlatılacak.

Yanma sorunları ilk kez gündeme geldiğinde bunun üçüncü taraf aksesuarlardan kaynaklandığı düşünülmüştü ancak ilerleyen günlerde sorunun daha da büyük olduğu anlaşıldı. Birkaç gündür Samsung’un satışı durdurma kararı alacağı iddia ediliyordu. İddialar ne yazık ki gerçek çıktı.

Yılın ikinci çeyreğinde 7 milyar dolardan fazla faaliyet karı elde eden Samsung için Galaxy Note 7 satışları büyük önem taşıyordu. Tepeden tırnağa büyük bir emek harcanarak tasarlanan ve tüketicilerin gönlünü kazanmayı da başaran Galaxy Note 7 için gelinen nokta tam bir deprem etkisi olacak.

Pazarda rakiplerin etkisiz olduğu ve iPhone 7 satışlarında da düşüşler beklendiği bir dönemde Galaxy Note 7 modelinin yaşadığı problem oldukça can sıkıcı. Satışlara olumsuz etkisinin yanında marka imajına da zarar vermesi ayrı problem oluşturuyor. Bu bakımdan bazı yöneticilerin işini kaybedebileceği belirtiliyor.

Elbette Galaxy Note 7 modeli her şeyin sonu değil. İvmede biraz düşüş olsa da Galaxy S7 serisinin satışları yüksek seviyede seyrediyor. Bu bakımdan Samsung’un oluşan zararı karşılayabilme gücü mevcut. Elbette Galaxy Note 7 firmaya ne kadar büyük bir zarar verecek şimdiden tahmin etmek zor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
40471 kez okundu.
97 kişi, toplam 104 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy note 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim