Anlık Bildirim

Bilgisayarınızdaki Internet Explorer artık kullanmasanız bile size zarar verebilir

Microsoft'un antik tarayıcısı Internet Explorer, yeni keşfedilen açığa göre bilgisayarınızda sadece yüklü olsa bile kişisel verilerinizi riske atıyor. Açıktan etkilenmemek için IE'yi kaldırmak yeterli
Internet Explorer kullanmayı uzun zaman önce bıraktınız, şimdi de sıra onu bilgisayarınızdan tamamen silmeye geldi. 
Güvenlik araştırmacısı John Page tarafından keşfedilen yeni bir güvenlik açığına göre hackerlar Windows kullanıcılarının verilerini Internet Explorer sayesinde çalabiliyor. İşin en kötü tarafı ise bu açıktan etkilenmek için IE kullanmanıza gerek bile yok. Bilgisayarınızda yüklü olması yetiyor. 
Page tarafından yayınlanan rapora göre .MHT uzantısına sahip dosyayı bir yoldan kullanıcıya ulaştıran kötü niyetli kişiler, kullanıcı bu dosyayı açtığında tüm erişime sahip olabiliyorlar. Açığın çalışması ise oldukça basit. Eski web arşivi uzantısı olan bu dosya türü, sadece Internet Explorer tarafından açılabiliyor. Bilgisayarınız bu dosyayı açtığınızda yeni tarayıcıları değil IE’yi tetiklediği anda arka planda çalışmaya başlayan uygulama, kullanıcı dosyalarına erişmekte kullanılabiliyor.

Açıktan herkes etkileniyor

Şimdiye kadar test edilene göre Internet Explorer 11 ile Windows 7, Windows 10 ve Windows Server 2012 R2 kullanıcıları bu açıktan etkileniyor.
Güvenlik araştırmacısının raporunda dikkat çeken bir diğer nokta ise Microsoft ile iletişim kısmı. Güvenlik açığını firmaya bildiren araştırmacı, cevap olarak Microsoft’un açığı kapatmayı gelecek bir güncellemede düzeltmeyi “düşüneceğini” aldı. Rapora göre Page, firma ile Mart’ta iletişime geçti ve raporu şimdi medyayla paylaşıyor.
Internet Explorer şimdiki tüm tarayıcılar arasında %10’luk bir aktif kullanıcı kitlesine sahip olsa da bu açık sadece kullananları değil, kullanmayanları da etkiliyor. Size tavsiyemiz, tez zamanda IE’den kurtulmanız yönünde.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10168 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, internet explorer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim