Anlık Bildirim

Bilimsel makale yayıncısı IEEE, Huawei’nin dökümanlara erişimini yasakladı

Huawei'ye karşı yaptırımların son takipçisi de bilimsel makalelerde hatrı sayılır kaynaklardan olan IEEE oldu. Platform, Huawei mühendislerinin ve araştırmacılarının makalelere erişimini yasakladı.
ABD’nin Huawei üzerine yaptırım kararı almasıyla birlikte Çinli üreticiye teker teker bağlarını kestiklerini bildiren Amerikan firmaları uluslararası diğer üreticiler ya da ajanslar da takip ediyor. Özellikle elektronik alanında büyük bilimsel içerik kaynaklarından biri olan IEEE, Huawei bilim insanlarının makalelere erişimini yasakladı. IEEE ayrıca editörlerine Huawei çalışanlarının makalelere bir yolla ulaşmasını sağlayanlara ciddi yaptırımlar uygulanacağı uyarısını yaptı.
Amerikan firmalarının yaptırımları kadar sert olmayan bu makale erişim kısıtlaması, bir şekilde kolaylıkla aşılabilecektir. Yapay zeka ve 5G alanlarında yoğun çalışan ve kendini geliştiren Huawei, makalelere ulaşmada ufak zorluklar yaşayacak olsa da aslında sıkıntıyı IEEE yaşayacak gibi görünüyor. Sektörün lideri olan Huawei, teknolojisinden bahseden makaleleri artık IEEE üzerinde sunmamayı tercih edecektir.
Amerika ve Çin arasında yakın zamanda bir anlaşma olacak mı, olursa Huawei üzerine uygulanan yaptırımlar kaldırılacak mı sadece zaman gösterecek. Google, yasakların bir kısmını geri çekerek Huawei’nin amiral gemisi modellerinden Mate 20 Pro’yu Android Q beta programına yeniden dahil etmişti. Diğer firmalar da benzer şekilde ufak geri adımlar atacak mı henüz belirsiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4665 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei yasak, huawei ieee ve
2 etiket daha ieee Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim