Anlık Bildirim

Bitcoin'deki en önemli çatallanmaya saatler kaldı

Kasım ayında planlanan ancak Bitcoin ağında tartışmalara yol açtığı için iptal edilen SegWit2x çatallanması kısa bir süre sonra gerçekleşecek. Peki çatallanma sonrasında Bitcoin'i neler bekliyor?

Bitcoin'deki en önemli çatallanmaya saatler kaldı Tam Boyutta Gör
 

Kasım ayında planlanan Bitcoin çatallanması, platformu adeta ikiye bölmüş ve ciddi tartışmalara neden olmuştu. Madenciler ve yatırımcılar arasında çıkan tartışmaların ardından SegWit2x'in liderlerinden Mike Belshe, çatallanma için platformda oy birliği sağlanamadığını vurgulamış ve bu haliyle çatallanmanın gerçekleşmesi durumunda Bitcoin'in zarar göreceğini belirterek çatallanmanın iptal edildiğini duyurmuştu. SegWit2x projesinin resmi web sitesine göre ise Bitcoin için en önemli çatallanma çok kısa bir süre içinde gerçekleşecek.


Askıya Alınan Çatallanma Geri Döndü 

Projenin web sitesinde yer alan duyuruda ''Ekibimiz, kasım ayının ortasında planlanan Bitcoin çatallanmasını gerçekleştirecek.'' ifadesi yer alırken söz konusu çatallanmanın 501.451 numaralı blokta gerçekleşeceği bildirildi. Bitcoin'in blok zincirinde en son kazılan blok 501.246 numaralı blok olduğundan çatallanmaya yaklaşık 200 blokluk bir vakit kaldı. Blokların kazılmasındaki ortalama süreyi göz önünde bulundurduğumuzda ise çatallanmanın 28 Aralık ya da 29 Aralık tarihinde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.


Bitcoin ağındaki komisyon ücretlerinin ve işlem hızının olağandışı bir hal aldığını belirten SegWit2x'in kurucusu Jaap Terlouw, mevcut haliyle Bitcoin'in bir ödeme aracı olarak kullanılmasının imkansız olduğuna dikkat çekiyor. SegWit2x ile bu sorunları çözmeyi planlayan Terlouw'un açıklamalarına göre çatallanma sonrasında ortaya çıkacak olan yeni kripto paranın adı B2X olacak. Çatallanmada belki de en ilginç nokta ise oluşacak yeni kripto para biriminin Bitcoin sahiplerine dağıtılmasında gözlemleniyor. 


Kullanıcıları Ödüllendirecek 

Geçmiş çatallanmalarda(Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold çatallanmalarında) Bitcoin sahiplerine, sahip oldukları Bitcoin miktarında yeni kripto paradan verilmişti. B2X çatallanmasında ise Bitcoin sahiplerine, sahip oldukları Bitcoin miktarında B2X verilirken küçük bir hediye de verilecek. Jaap Terlouw, B2X'i destekledikleri için kullanıcılara Satoshi Nakamoto'nun Bitcoin'leriyle orantılı olacak şekilde ödüllendirileceklerini de açıkladı. Yani Bitcoin sahipleri çatallanma sonrasında sahip oldukları Bitcoin miktarından biraz daha fazla B2X'in sahibi olacak.


X11 olarak adlandırılan şifreleme algoritmasını kullanan B2X, 2.5 dakikada bir blok üretimi sağlayacağı ve bu blokların boyutunun 4MB'ye kadar artırılacağı belirtiliyor. Blokların daha sık kazılması ve bloklar üzerinde daha fazla işlem yapılması sayesinde Bitcoin platformunda yaşanan tıkanıklığın B2X'de yaşanmayacağı ve makul komisyon oranlarının olacağı iddia ediliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16354 kez okundu.
18 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), segwit2x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim