Anlık Bildirim

BlackBerry 10 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı



Geçtiğimiz hafta geliştirici konferansında resmi lansmanı yapılan RIM firmasının iddialı mobil işletim sistemi BlackBerry 10 için bu kez Londra'da bir medya brifingi düzenlendi. Brifingde geliştirici cihazı üzerindeki BB 10 erken sürümünün özellikleri de katılımcılara tanıtıldı. 

BB 10 işletim sistemi dokunmatik odaklı bir platform olacakken QWERTY klasik klavyeli modeller de unutulmayacak. 

BB 10 işletim sisteminin arayüzü akıcı el hareketlerine ve kaydırmalara odaklanıyor. Çok sayıda tıklama yapmak yerine basit kaydırma veya tek tıklama ile kullanıcılar uygulamalara ulaşabilecek.

BB 10 ev ekranı bilindiği gibi büyük ikonlardan oluşuyor. Windows Phone stilinde 4 büyük panel, içerikler değiştiği anda bu değişikliği ekrana yansıtıyor. Sağ tarafa parmak sürüklendiğinde uygulama paneli, sol tarafa parmak sürüklendiğinde tüm sosyal ağ ve eposta sunucularını bir araya toplayan gelen kutusu ekrana geliyor. Bu ekranlar işletim sistemi içerisinde istenen yerlere de monte edilebiliyor. 
BlackBerry 10 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
  
Ekranın sağ alt kısmına uzun basıldığında ise bildirim ekranı ortaya çıkıyor. Gelen kutusu, gelen aramalar, bir eklenti veya uygulamaya erişim buradan sağlanabiliyor.

BB 10 işletim sisteminin sanal klavyesi uzun çalışmalar sonucunda ortaya çıktı. Önceden tahmin sistemini bir adım daha ileriye götüren klavye en sık basılan tuşlar ve kelimeleri ilişkilendirerek daha hızlı bir yazım süreci ortaya koyuyor. Ayrıca klavye mesaj, eposta, sosyal hesapları takip ederek kullandığını kelime tiplerini algılamaya çalışıyor. Bu sistemin iOS işletim sisteminde de kullanılabileceği daha önce iddia edilmişti.

Kamerada ise Timeline özelliği çekilen pozun öncesi ve sonrasındaki bir kaç kareyi daha yakalayarak poz üzerinde farklı yüz şekilleri belirlemenize imkan veriyor. Bu özellik halen geliştirme aşamasında.

BB 10 sunduğu önemli yeniliklerle yılın sonunda ilk cihazlarda boy göstermeye başlayacak. Firmanın lisanslamayı düşündüğü BB 10 platformunu bu sayede farklı marka cihazlarda da görebilmemiz mümkün olacak.
 
BlackBerry 10 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
 
BlackBerry 10 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4525 kez okundu.
17 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, blackberry 10
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim