Anlık Bildirim

Blackberry otomotik pilotlu araçlar için çalışacak

Akıllı telefon dünyasında rakiplerinin gerisinde kalan ve yarıştan kopan Blackberry otomatik pilotlu araç teknolojisini araştırmak ve bu alanda pay edinmek için bir araştırma merkezi kurdu.
Sürücüsüz araçlar tasarlamaktan ziyade bu araçların kullandığı teknolojinin araştırılması ve ilerleyen dönemlerde daha gelişmiş bir teknolojiyi oluşturmak amacıyla kurulan Otonom Araç İnovasyon Merkezi(AVIC)'nde; Blackberry mühendisleri Waterloo, Renesas ve PolySync Üniversitesi'nin alanında uzman araştırmacılarıyla beraber çalışacak. Kanada'nın Ottawa eyaletinde faliyet gösterecek olan merkezin açılış dün şirket yetkileri ve Kanada hükümetinden pek çok önemli ismin katıldığı törenle gerçekleşti.
Araştırma merkezinin kurulması için finansal bir katkı sağlamasa da Kanada hükümeti de bu olaydan oldukça memnun gözüküyor. Dün yapılan açılışta konuşan Başbakan Justin Tredau, AVIC'in hem yeni iş olanakları yaratarak hem de Kanada'nın otomatik pilotlu araç teknolojisinde küresel bir oyuncu haline gelmesini sağlayarak ülke için çok önemli bir yatırım olduğunun altını çizdi.
Apple'a rakip
Blackberry için pek parlak olmayan akıllı telefon geçmişini temizlemek ve General Motors, Tesla gibi şirketlerin bile hala yolun çok başında olduğu bu sektörde ben de varım diyebilmesi için her şey hazır gibi görünüyor. Tek sıkıntı ise Blackberry'nin o bölgede faliyet gösteren tek araştırma merkezi olmaması. Ottowa'da sürücüsüz araç yazılımları için bir merkezi olan Apple şimdiden Blackberry'nin bazı çalışanlarını, eski genel müdür Dan Dodge da dahil olmak üzere bünyesine katmış durumda. 
Görünen o ki sektörde hızlı bir gelişim göstermek isteyen Blackberry'nin rakipleri karşısında şansı olması için ilk olarak çalışanlarını diğer firmaların tekliflerine karşı elde tutması gerekiyor. Eğer Blackberry için işler yolunda giderse önümüzdeki yıl Kanada yollarında test sürüşü için Blackberry teknolojisini kullanan araçları görebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim