Anlık Bildirim

Bu sistemde dört adet GeForce GTX 690 kullanılıyor

Bilgisayar üreticisi AVADirect, dikkat çekici bir sunucu projesi ile bir kez daha gündemde. İlk görselleri şirketin Facebook sayfasında yayınlanan 2U sınıfındaki yeni sunucu, hali hazırda dünyanın en hızlı ekran kartı olan çift grafik işlemcili GeForce GTX 690'nın dört tanesine sahip. Toplamda 8 adet GK104 grafik yongasını bünyesinde barındıran sistem, GPGPU desteği sunan uygulamalar için muazzam bir işlem gücü vaad ediyor.
GeForce GTX 680'de kullanılan ve 1536 paralel işlem birimi ya da diğer bir ifadeyle CUDA çekirdeğine sahip GK104 grafik biriminin 8 tanesi dikkate alındığında, AVADirect'in yeni sunucu sistemi 12288 adet paralel işlem birimi sayesinde, Nvidia'nın CUDA ortamıyla uyumlu yazılımlarda, yüksek performans sergileyecek ve profesyonellere ciddi anlamda zaman kazandıracak. Kapsamlı teknik özellik listesi henüz açıklanmış olmasa bile Intel platformunu kullanan ve muhtemelen yüksek performanslı Xeon işlemci modellerinden birinin çiftiyle donatılan sisteme aynı zamanda bol miktarda RAM ve disk kapasitesi eşlik ediyor.
AVADirect tarafından 3D Render, matematik hesaplamaları ve grafik dizaynıyla uğraşan profesyoneller için geliştirilen sistem, sunduğu performansın yanında aynı zamanda yüksek güç tüketimine sahip bir sistem olacak gibi görünüyor. Sadece GeForce GTX 690'ların ısıl tasarım gücü dikkate alınırsa eğer, sistemin tam yük altında kararlı çalışabilmesi için 2500 Watt düzeyinde bir güç kaynağına ihtiyaç duyulacak gibi görünüyor. 
GeForce GTX 690'ın dört tanesi ile güçlendirilen sistemin maliyeti de bir başka soru işareti. Ancak GeForce GTX 690'ın satış fiyatı dikkate alınırsa eğer, böyle bir sunucu sistemin 9-10 bin dolar civarında bir fiyatlandırma ile sunulması olası görünüyor. Ağırlıklı olarak GPGPU uzmanlarının ilgi göstermesi beklenen yeni sistemin diğer detaylarının yakın gelecekte açıklanması beklenirken, sevkiyat tarihi hakkında şu anda bir şeyler söylemek zor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10243 kez okundu.
24 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sunucu
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim