Anlık Bildirim

Canon CEO'su: Dijital kamera pazarı yüzde 50 daralacak

Akıllı telefon kameralarının daha yetenekli hale gelmesi dijital kamera pazarını etkiliyor. Canon CEO'su Fujio Mitarai'ye göre dijital kamera pazarı iki yıl içinde yüzde 50 daralacak.
Günümüzde akıllı telefon kameraları her yeni modelle birlikte daha yetenekli hale geldikleri için insanların ikinci bir dijital kameraya sahip olma gereksinimleri de azalıyor. Zira, Canon'un CEO'su Fujio Mitarai'ye göre bu durum oldukça kritik bir hal almaya başladı.

Düşüş devam edecek

Mitarai yaptığı açıklamalarda dijital kamera pazaının önümüzdeki iki yıl içinde yaklaşık olarak yüzde 50 daralanacağına inandığını belirtti. Dev şirketin CEO'suna göre dijital kameralar gözetim ve tıbbi bakım gibi diğer alanlara kayacak. Fujio Mitarai'nin açıklamaları ise şu şekilde:
"İnsanlar genellikle akıllı telefonlarla çekim yapıyor. Dijital kamera pazarı yaklaşık 2 yıl boyunca düşmeye devam edecek . Ancak profesyonel ve amatör kullanıcılar 5 ila 6 milyon birim kullanıyor. Bu da sonunda dibe vuracak." Bu açıklamalardan sonra dijital kameraların tamamen ortadan kalkacağını söylemek mümkün değil. Ancak kullanım alanının profesyonel ve hobi olmak üzere daha da kısıtlanacağı kesin.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim