Anlık Bildirim

Çin bu sefer de bir polis köpeğini klonladı

Çin kaynaklı klonlama haberleri bitmek bilmiyor. Şimdi de bir kopyalama haberi de bir polis köpeği için geldi. Konuyla ilgili detayları haberimizde okuyabilirsiniz.

Çin bu sefer de bir polis köpeğini klonladı Tam Boyutta Gör
 

Çin kaynaklı klonlama haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Ülkeden bir kopyalama haberi de Çin Emniyetinden geldi. Çin Devlet Ajansına göre yetkililer, başarılı polis köpeği Huahuangma’yı klonlama kararı aldı. Operasyon sonucu dünyaya gelen yavruya ise Kunxun adı verildi. Uyuşturucu tespiti ve eylemci kontrolü eğitime alınan yavru köpeğin, Huahuangma’nın yeteneklerine sahip olup olmadığı ise verilen eğitimler sonucu ortaya çıkacak.

Çin Hükümeti desteğiyle Sinogene Biyoteknoloji ile Yunnan Tarım Üniversitesi tarafından yürütülen deney sonucu dünyaya gelen Kunxun, 7 yaşındaki Huahuangma’nın genetik bir kopyası ve iki köpeğin DNA’sı ise %99.9 oranında aynı.

Hükümete göre alınan bu kararın arkasında ekonomik nedenler yatıyor. Ortalama bir polis köpeği eğitiminin 5 yıl sürdüğünü belirten yetkililer, bu süre zarfında harcanan paranın ise 60.000 dolar civarında olduğunu ifade etmişler. Harcanan zaman ve yapılan masraflara rağmen başarı garantisinin olmaması ise uzmanlara söz konusu yöntemin denenmesi fikrini vermiş.

Yaklaşık 3 aylık olan Kunxun’un 10 aylık olduğunda göreve hazır hale geleceği belirtiliyor. Yavru köpeğin kopyalanması için ne kadar harcandığı bilgisi ise paylaşılmamış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
3 Kişi Okuyor (0 Üye, 3 Misafir) 3 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5363 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
klon, köpek ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim