Anlık Bildirim

Çinli otomobil üreticisi Mercedes-Benz EQ serisini şikayet etti

Çinli otomobil üreticisi Chery; Mercedes-Benz’in elektrikli otomobili olan EQ serisini, bu isimle Çin'de faaliyet göstermemesi için şikayet etti. Şikayetin nedeni ise aynı ismin kullanılıyor olması.

Çinli otomobil üreticisi Mercedes-Benz EQ serisini şikayet etti Tam Boyutta Gör
 

Çin’in önemli otomobil üreticilerinden olan ve 2003’ten beri Çin’in en büyük binek otomobil ihracatçısı olan Chery, Mercedes-Benz’in 2018 sonlarına doğru piyasaya sürmesi beklenen elektrikli otomobili olan EQ serisini, ülkenin Ticari Marka Bürosu'na şikayet etti. Chery, yaklaşık iki yıldır ‘’eQ’’ isimli iki kapılı elektrikli otomobil satmakta olduğunu ve Mercedes-Benz’in EQ isimli otomobilleriyle Çin pazarına girmesi halinde iki otomobilin hem elektrikli olması açısından hem de benzer isimlere sahip olması nedeniyle marka haklarının olumsuz etkileneceğini açıkladı.

Dünyada satılan bütün elektrikli araçların yarısından fazlasının satıldığı ve dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin’de düzenleyicilerin Chery’nin talebine ne karşılık vereceği henüz bilinmiyor ancak hem Chery’nin, Çin hükümeti tarafından kurulan bir şirket olması hem de Çin’in bir süredir yerel elektrikli otomobil üreticilerini destekleyen politikalar izliyor oluşun Chery’nin lehine bir karar verilebileceği düşüncesini akıllara getiriyor. Böyle bir durumda Mercedes-Benz’in Çin’de satacağı elektrikli otomobiller için farklı bir isimlendirme yapması gerekecek ancak  farklı ülkelerde farklı isimlendirmeler yapmak şirketin şiddetle karşı çıktığı bir durum.

Henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmayan Mercedes-Benz, geçtiğimiz yıl tanıttığı EQ serisinin şirketin önümüzdeki 10 yıl boyunca üreteceği elektrikli otomobil serisi olacağını dile getirmiş ancak Çin’de ne zaman satışa başlanacağına dair bir bilgi vermemişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4403 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, mercedes-benz
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim