Anlık Bildirim

DSS Technology Management'dan Apple'a patent ihlal davası

DSS Technology Management'dan Apple'a patent ihlal davası

Samsung'a açtığı patent davasını istediği sonuçla kazanan Apple'a yine mahkeme yolu gözüküyor.Ancak bu sefer Apple, davalı değil, sanık koltuğunda oturuyor.Davacı ise ABD merkezli DSS Technology Management ya da eski ismi Lexington Technology Group.

Çevresel araçlarla Bluetooh üzerinden iletişim kurulması üzerine çalışan DSS Technology Management'ın iddiasına göre Apple, neredeyse tüm ürün gamında, iMac, Mac Mini ve yeni nesil Mac Pro'dan iPad, iPhone ve iPod'a kadar birçok ürününde DSS'e ait iki patenti ihlal etti. DSS Technology Management, bu yasal olmayan durumun fikri haklara tecavüz olduğu gerekçesiyle bugüne kadar ihlalden dolayı uğradığı zararların Apple tarafından karşılanmasını ve bundan sonraki dönemler için de kendilerine lisans bedeli ödemesini talep ediyor.

Davaya konu olan iki patentin kökeni, 1997 yılına dayanırken; ikisinde de "düşük görev döngülü radyo frekans çoğuşması" konusu üzerine odaklanılmış.

Lexington Technology Group, geçtiğimiz temmuz ayında Document Security Systems'in %100 iştirakı olmuş ve firmanın fikri hak portföyüne stratejik yönetim sağlayacağı gerekçesiyle isim değişikliğine giderek DSS Technology Management ismini almıştı.

Lexington Technology Group, geçtiğimiz ekim ayında da Facebook ile LinkedIn'e sosyal ve kurumsal ağ teknolojileri için temel olan patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim