Anlık Bildirim

Deep Fusion özelliği iOS 13.2 ile geliyor

Apple’ın çılgın bilim olarak tanımladığı Deep Fusion özelliği iOS 13.2 güncellemesi ile kullanıma sunulacak. Beta sürecinde özellik katılımcıların denemesine açıldı.

Apple’ın iPhone 11 etkinliğinde duyurusunu yaptığı ve mobil fotoğrafçılıkta önemli bir adım olarak tanımladığı Deep Fusion özelliği yakın zamanda kullanıma sunulacak. Apple ilk olarak iOS 13.2 beta sürecinde özelliği denemeyi planlıyor.

Deep Fusion nedir?

Normalde pek çok akıllı telefon modelinde kamera optimizasyonu için yapay zekâ kullanılıyor. Sahnenin algılanması, sahneye göre ayarların otomatik olarak yapılması artık standart hale geldi. Apple ise fotoğrafın çıkışını yapay zekâ ile sağlıyor.

Deep Fusion özelliği A13 Bionic yonga setindeki nöral öğrenme motoru üzerinden sağlanıyor. Arka kameralar henüz deklanşöre dokunduğunuz ancak tam basmadığınız milisaniyelik süre içerisinde 4 adet kısa ve 4 adet de ikincil fotoğraf çekiyor. Deklanşöre bastığınızda ise 1 uzun pozlama yapıyor.

Toplamda 9 fotoğraf 1 saniye içerisinde nöral motor tarafından analiz ediliyor ve tüm pikseller taranarak en iyisi seçiliyor. Çok detaylı ve kumlanması en az olan 24 milyon piksellik fotoğraflar işleniyor. 4 adet nöral ağ tarafından iki adet 12MP çözünürlüğünde fotoğraf birleştirilerek yine 12MP çözünürlüğünde çıktı alınıyor. Bu esnada kullanıcı fotoğraf çekmeye devam ediyor ve Deep Fusion verileri tutarak A13 yongası boş olduğu ilk anda işlemeyi yapıyor.

Deep Fusion teknolojisi iPhone 11 modelinde ultra geniş açı sensörünü, iPhone 11 Pro ile iPhone 11 Pro Max modellerinde ise ultra geniş ve telefoto sensörlerini kullanıyor. Sadece A13 Bionic yonga setine özgü olan Deep Fusion özelliği iOS 13.2 güncellemesi ile kullanıma sunulacak. Apple’ın iOS 13.2 beta sürecinde özelliği denemeye başladığı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9424 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, deep fusion ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim