Anlık Bildirim

Demiryolu ile havayolu taşımacılığını birleştirmeyi planlayan proje: Clip-Air

Günümüzde uçak yolculuğunun ciddi oran artış göstermesi, kalabalık havaalanları, yavaş hareket eden kuyruklar ve sonucunda oluşan uzun beklemeler gibi istenmeyen sorunlar meydana getirdi. Bu doğrultuda İsviçre'nin Lozan şehrinde bulunan Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (Federal Teknik Üniversitesi), demiryolu ile havayolu taşımacılığını birleştirmeyi planlayan bir proje üzerinde çalışıyor.
Clip-Air isimli proje, büyük boyutlu normal bir uçak ile tren yollarında gidebilen üç adet kapsül ünitesinden oluşuyor. Kanatların alt kesimine takılan bu kapsüller, tren yollarında gidebildiği için yolcu taşımacılığı yanında kargo taşımacılığı için de kullanılabiliyor ve oldukça modüler yapısı ile geleneksel taşımacılığa farklı bir bakış açısı getiriyor. Kişilerin sadece trene binerek aktarma yapmadan uçabilmesine ve indikleri yerde tekrardan tren yoluyla ulaşıma devam etmelerine imkan veren proje, ihtiyaca bağlı olarak farklı kapsül sayıları ile kullanılabiliyor.
2009 yılından beri geliştirildiği belirtilen Clip-Air  projesi, yüksek taşıma kapasitesi, daha verimli ve esnek filo yönetimi, bakım ve depolama masraflarının düşük olması gibi olumlu özellikleriyle kağıt üzerinde umut verici olarak görülüyor. Farklı yakıt tipleri ile kullanılabildiği belirtilen uçağın, üç kapsül ünitesi üzerinden 450 yolcu taşıyabileceği belirtiliyor.
Ticari kullanım için kısa süre içerisinde karşımıza çıkmayacağı belirtilen Clip-Air projesi, ufak boyutlu da olsa Paris Hava Şovu kapsamında kullanıcılar karşısına çıkartılacak. Proje hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
 
Demiryolu ile havayolu taşımacılığını birleştirmeyi planlayan proje: Clip-Air
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim