Anlık Bildirim

Bakan Albayrak: “Dünyanın en büyük off-shore rüzgâr enerjisi projesini hazırlıyoruz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyanın en büyük off-shore rüzgar enerjisi projesinin Türkiye'de kurulacağının müjdesini verdi. YEKA ihaleleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en büyük rüzgar off-shore projesi geliyor Tam Boyutta Gör

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak bu yıl ilk defa düzenlenen Türkiye Enerji ve Maden Forumu'nda konuştu. Albayrak, YEKA ihaleleri, bor madeni ve enerji politikaları ve ilgili açıklamalarda bulundu.

Güneş ve rüzgârda yeni ihaleler

Bakan Berat Albayrak, Türkiye’de dünyanın en büyük deniz üzerine kurulu rüzgâr enerjisi kurulacağını, “Rüzgârda dünyanın en büyük off-shore (deniz) projesini hazırlıyoruz. İhalesini bu yıl düşünüyoruz. Güneş ve rüzgârda 1000'er megavatlık yeni ihaleler için çalışmalara başladık.” sözleriyle duyurdu.

Bu yıl güneş YEKA'sına pil depolama düzenlemesi de eklenecek. Önümüzdeki yaz ayları içinde güneş ve rüzgâr ihaleleri gerçekleştirilecek. Yılın son çeyreğinde de ilk yerli güneş paneli projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

“Bor madeninde önemli hamleler yapacağız”

Bakan Albayrak, 2017’de bor madeninde üretim ve ihracat rekoru kırıldığına vurgu yaptı. Bor madenine yeni yatırımlar yapılacağını şu sözlerle duyurdu: “Bor madeninde çok önemli hamleler yapacağız. Borda, dünyada yetkin kurumlarda çalışan uzmanlarla bir ekip kurduk, bazı önemli tesisleri açıklayacağız. Bu proje kapsamında da ülkemizin yerli ve milli işbirliği ile bu yıl önemli ve ses getirecek adımlar atacağız.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7000 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim