Anlık Bildirim

Dünyanın ilk LED aydınlatmalı otoyolu Cree tarafından Çin'de inşa ediliyor


Küresel ısınma ve yaşam kaynaklarında meydana gelen azalmalar dünya çapında enerji tasarrufu ve alternatif enerji gibi konulara daha fazla yatırım yapılmasına neden oluyor. Evlerimizde kullandığımız tasarruflu ampüllerin yanında LED aydınlatma sistemleri de büyük enerji tasarrufu sağlıyor. 

LED aydınlatma sistemleri üreticisi CREE enerji tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla dünyanın ilk LED aydınlatmalı otoyolu projesine katılacağını duyurdu. Proje Çin'deki bir otoyolu geleneksel lambalardan arındırarak tamamen LED ampüllerle donatma amacını güdüyor.

Proje kapsamında otoyolun yaklaşık 110km uzunluğunda 4 farklı bölümündeki ve bir tünel içerisindeki 10 000 elektrik direğine 1 milyondan fazla CREE LED ampülleri yerleştirilecek.  

Yerleştirme işi Çinli Kingsun Optoelectronic firması tarafından yerine getirilecek. Kullanılacak modeller 270W ve 300W Apollo LED ampülleri. Bu sayede yüzde 60 enerji tasarrufu elde edilecek.

LED teknolojisi enerji tasarrufu konusunda önemli bir adım sayılıyor ancak halen daha standart ampüller ve çevreci ürünlerden daha yüksek fiyata alıcı buluyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11061 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Alternatif Enerji, apollo ve
2 etiket daha led china
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim