Anlık Bildirim

Dünyanın ilk Snapdragon 805 yongasetli akıllı telefonu : Galaxy S5 LTE-A

Geldi geliyor derken nihayet Samsung beklenen bombayı patlattı ve Snapdragon 805 yongasetine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu Galaxy S5 LTE-A modeline sessiz sedasız resmiyet kazandırdı.

Aslında beklediğimizden farklı olarak cihazın LTE-A adına sahip olduğunu görüyoruz. Üstelik bu cihazda metal kasa da mevcut değil. Bu da aslında Galaxy F adında premium sınıf bir akıllı telefonun farklı bir zamanda lanse edileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Galaxy S5 LTE-A modeline geçecek olursak Samsung'un Galaxy S4 LTE-A ile yaptığı hamleyi tekrarladığını görüyoruz. Snapdragon 600 ile gelen Galaxy S4, LTE-A versiyonu ile bir üst donanıma yükseltilmişti. Galaxy S5 LTE-A modeli de donanım olarak orijinal versiyonun bir hayli önüne geçiyor.

Galaxy S5 LTE-A modelinde Samsung'un 5.1 inçlik Super AMOLED ekranda bu kez 2560x1440 yani QHD çözünürlüğe yer verdiğini görüyoruz. Piksel yoğunluğu 576ppi olarak gerçekleşen bu cihaz endüstrinin de en keskin ekranına sahip oluyor. Rakip modellerde genelde 5.5 inçlik QHD ekranlara rastlamak mümkün oluyordu.

Samsung yeni cihazında en yeni Snapdragon yongasetine yer vermiş. Snapdragon 805 yongaseti böylece ilk kez Galaxy S5 LTE-A modeli ile hayat bulmuş oluyor. 2.5GHz saat hızında çalışan 4 adet Krait 450 çekirdeğine sahip olan işlemci Snapdragon 801 yongasetinden yüzde 30-40 oranında yüksek performans sergilerken, pil tüketiminde de gelişmeler kaydediyor. Beraberinde gelen Adreno 420 grafik birimi hali hazırdaki Adreno 330 grafik biriminden yüzde 30-40 daha fazla performans sunuyor.

Snapdragon 805 yongaseti için QHD ekranlara en hazır yongaseti ifadesi kullanılıyordu. Bu bakımdan LG G3'teki gibi standart kullanımda QHD çözünürlük oyunlara girildiğinde Full HD çözünürlük şeklinde bir değişikliğe gidilmeden akıcı bir şekilde QHD içeriklere erişilebileceği tahmin ediliyor. 
Galaxy Tab S serisinde olduğu gibi Samsung cihaz ekranında bazı optimizasyonlara yer vermiş. Cihaz ekranı gerçek renk gamının yüzde 90'ına yakınını üretebilirken, 0.01 milisaniye tepki süresine ve 100 000 : 1 kontrast oranına sahip. Bu renk kalitesini en yüksek boyutlara çıkarıyor.

3GB LPDDR3 RAM barındıran Galaxy S5 LTE-A 16MP çözünürlükte ISOCELL arka kamerasını koruyor. Ancak OIS desteği var mı yok mu şimdilik bilemiyoruz. 

Cihazın dikkat çekici diğer bir yanı da 300Mbps hızlarına kadar indirme imkanı sunan LTE-A Cat 6 altyapısına destek veriyor oluşu. Şu an Güney Kore'de hizmete giren bu altyapı için Galaxy S5 LTE-A biçilmiş kaftan olacak. Cihazda 2800mAh gücünde batarya, parmak izi okuyucu ve nabız ölçer de yerini almış.

Bahsettiğimiz gibi cihazın kasası polikarbonat malzemeden imal edilmiş. Bu bakımdan metal kasalı amiral gemi modeli beklentileri sonraki aylara kalmış durumda. Cihazın Güney Kore'de kısa süre içerisinde satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı ise yaklaşık 920$ olacak 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1407 kez okundu.
61 kişi, toplam 63 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim