Anlık Bildirim

Ekran kartı pazarında Intel lider, AMD ve Nvidia düşüşte

Jon Peddie Research, ekran kartı pazarını mercek altına aldığı yeni raporunu yayınladı. Bağımsız ekran kartlarına ek olarak hem işlemciye hem de çipete entegre tümleşik grafik çözümlerinin de dahil edildiği çalışmaya göre  üçüncü çeyrekte grafik satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %18.4, bir önceki çeyreğe göre de %16.7 oranında artmış durumda.
Entegre grafik özellikli Sandy Bridge işlemci ailesinin yüksek satış başarısı sayesinde Intel, üçüncü çeyrekte pazardaki payını daha da arttırdı ve toplamda  %60.4'lük orana ulaştı ki bu oran ikinci çeyrekte %54.8 olarak açıklanmıştı. AMD cephesinde ise LIano kod adlı masaüstü ve dizüstü odaklı üst seviye (daha önce giriş seviyesi için Bobcat tabanlı Fusion C ve Fusion E işlemcileri çıkmıştı) pazara sunulmasına rağmen, pazar payında düşüş yaşandığı belirtiliyor. Tabii bu noktada, yıl sonuna kadar toplamda 12 milyon ya da üzeri satış adedini ulaşması beklenen Fusion işlemcilerin pazar payına etkisi daha çok bu çeyrekte görülmesi bekleniyor. Jon Peddie Research'e göre AMD'nin ikinci çeyrekte %24.4 olan pazar payı %23'e gerilemiş durumda.
Intel ve AMD'nin entegre grafik özellikli x86 işlemcilerine karşı, ARM tabanlı Tegra yongada sistem platformu dışında bir çözümü bulunmayan, Intel ve AMD işlemcilere yönelik çipset çalışmalarını da uzun süre önce sona erdiren Nvidia'daki düşüş te dikkatlerden kaçmıyor zira Jon Peddie Research'e göre ikinci çeyrekte %20.1 olan pazar payı, üçüncü çeyrekte %16.1'e kadar düşmüş durumda. Üçüncü çeyrek itibariyle S3'ün sahip olduğu pazar payı %0.5 iken, Matrox'un pazar payı ise %0.4 olarak hesaplandı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20630 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, amd ve Intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim